ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γκομπέρ: "Δεν φοβόμαστε κανέναν, στόχος της Γαλλίας το χρυσό"

Ο Ρούντι Γκομπέρ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ σε ματς κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις | 29 Μαΐου 2021
Ο Ρούντι Γκομπέρ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ σε ματς κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις | 29 Μαΐου 2021 @2021 JOHN AMIS/AP IMAGES

Η παρουσία των ΗΠΑ στο ολυμπιακό μπασκετικό τουρνουά δεν τρομάζει τον Ρούντι Γκομπέρ, με τον θηριώδη σέντερ των Γιούτα Τζαζ να ξεκαθαρίζει πως ο στόχος της εθνικής Γαλλίας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της Γαλλίας στο μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Ρούντι Γκομπέρ φρόντισε να ανάψει τα αίματα ενόψει της κόντρας με το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, ΗΠΑ (25/7, 15:00), ξεκαθαρίζοντας πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του δεν έχει κάποια ομάδα να φοβάται και πως στόχος της δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με τις ΗΠΑ:

"Δεν φοβάμαι κανέναν και η ομάδα μου δεν φοβάται κανέναν. Ποτέ δεν φοβόμουν κανέναν και αυτό δεν θα αλλάξει σήμερα. Όσο πιο δύσκολη είναι η πρόκληση, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο έχω. Και νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για τους συμπαίκτες μου. Ελπίζουμε να έχουν την καλύτερη δυνατή ομάδα, αλλά γνωρίζουμε ότι και άλλες ομάδες είναι δυνατές. Εναπόκειται σε εμάς να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ. Τόσο απλό".

Για το αν η Γαλλία έχει στόχο το χρυσό μετάλλιο:

"Ναι φυσικά. Αλλά ο νούμερο ένα στόχος μας είναι να απολαύσουμε τον χρόνο μας εκεί. Τούτου λεχθέντος, στοχεύουμε πολύ ψηλά. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά ανυπομονούμε όλοι για αυτήν την πρόκληση. Προφανώς, θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε καθώς προχωράμε, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε την ευκαιρία για εξαιρετικά αποτελέσματα εάν παίξουμε μαζί και αν είμαστε συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης".

Για το ποιοί είναι οι στόχοι του, είπε:

"Θέλω να βελτιώνομαι τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και φυσικά θέλω να γράψω ιστορία. Κάθε φορά που μπαίνω σε γήπεδο μπάσκετ, θέλω να κερδίζω. Ελπίζω ότι στο τέλος της καριέρας μου, θα έχω πετύχει πράγματα που κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι τότε.

Θέλω να εμπνεύσω εκατομμύρια νέους στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι θα τελειώσω την καριέρα μου με μια πολύ ωραία ιστορία και τότε θα δω πόσους τίτλους έχω κερδίσει. Αλλά δεν θα έχει σημασία στο τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι η ιστορία πίσω από όλους αυτούς τους τίτλους.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που κάναμε πέρυσι [το 2019] στο Παγκόσμιο Κύπελλο - ακόμα κι αν δεν κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο - είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ήμασταν σε θέση να βιώσουμε συναισθήματα και να τα μεταφέρουμε στους Γάλλους οπαδούς μας και σε πολλούς άλλους ανθρώπους. Όλοι θα θυμούνται αυτά τα συναισθήματα και τις στιγμές για πάντα. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Να ωθείς τον εαυτό σου στα όρια και να κάνεις ολόκληρο τον κόσμο να ζει όμορφα συναισθήματα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ