ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Η προθεσμία για το NBA out και το Summer League

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην EuroLeague
Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην EuroLeague PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είδε τους Μιλγουόκι Μπακς να τον επιλέγουν στο Νο60 του NBA Draft, ανοίγοντας (ελαφρώς) την πόρτα του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη για εκείνον. Το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, η προθεσμία για το NBA out και το Summer League.

Αν μη τι άλλο, η επιλογή του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο Νο60 του NBA Draft από τους Μιλγουόκι Μπακς δεν ήταν η πλέον αναμενόμενη. Ο 22χρονος γκαρντ είδε μάλλον αναπάντεχα τα "Ελάφια" να καταλήγουν στη δική του περίπτωση για την τελευταία τους επιλογή στη διαδικασία, ανοίγοντας (ελαφρώς) με αυτόν τον τρόπο την πόρτα του ΝΒΑ για εκείνον.

Το γεγονός πως βρέθηκε μεταξύ των εξήντα (60) παικτών που επελέγησαν στο NBA Draft δεν συνεπάγεται πάντως πως την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ως μέλος του ρόστερ. Το κάθε άλλο. Οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι λίγες κι αφορούν εν πολλοίς στο ενδεχόμενο της G-League.

Ένα είναι δεδομένο για εκείνον: Έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο (σ.σ.: πέρσι είχε υπογράψει κλειστή διετή συμφωνία με το τριφύλλι, για να επιστρέψει μετά τη θητεία του στη Νεβέζις), το οποίο πάντως προβλέπει την αποδέσμευσή του σε περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον από ομάδα του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, υπάρχει NBA out που φτάνει τις 300.000 δολάρια, ποσό το οποίο όμως πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021. Ήτοι, μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, η διαπραγμάτευση για να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γίνεται από μηδενική βάση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να μπει το Μιλγουόκι στη διαδικασία να πληρώσει το ποσό των 300.000 δολαρίων στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για έναν παίκτη που επελέγη στο Νο60 του NBA Draft.

Αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι να πάρει την σχετική άδεια ώστε να συμμετάσχει στο Summer League του Λας Βέγκας (από τις 8 έως τις 17 Αυγούστου) κι εκεί να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στα "Ελάφια" με φόντο κάποια μελλοντική συνεργασία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ