NBA

Γιόκιτς: "Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολο από όσο στο NBA"

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς FIBA

Ο Νίκολα Γιόκιτς προστέθηκε στην λίστα των παικτών που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι πιο δύσκολο να είσαι παραγωγικός σε αγώνες που γίνονται στην Ευρώπη από ότι στο NBA.

Είναι πλέον αποδεκτό, αλλά δεν βλάπτει ποτέ μία... επανάληψη: Το να είναι ένας παίκτης παραγωγικός στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το NBA. Και ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ο τελευταίος που το υποστήριξε αυτό σε δηλώσεις του, παίρνοντας την σκυτάλη από άλλους NBAερς.

Ο σταρ των Νάγκετς ρωτήθηκε στην Media Day της ομάδας για το αν πιστεύει πως ισχύει η άποψη ότι είναι πιο δύσκολο για έναν παίκτη να σκοράρει - ή να πασάρει - σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση (όπως το EuroBasket) σε σχέση με το NBA. Και - όπως έχουν δηλώσει μεταξύ άλλων οι Λούκα Ντόντσιτς και Γιάννης Αντετοκούνμπο στο παρελθόν - υποστήριξε ότι ισχύει αυτό.

"Αν είναι πιο δύσκολο; Σίγουρα, επειδή πρέπει να σκεφτείς πιο γρήγορα" υποστήριξε αρχικά ο Σέρβος, για να προσθέσει: "Στο NBA, αν περάσεις τον προσωπικό σου αντίπαλο μπορείς να δεις την βοήθεια να έρχεται. Στην Ευρώπη η βοήθεια είναι πάντα εκεί. Οπότε πρέπει να σκεφτείς νωρίτερα και να πράξεις αντίστοιχα. Έχει ενδιαφέρον".

Κλείνοντας το ζήτημα ο Γιόκιτς επεκτάθηκε λίγο ακόμα στο θέμα, τονίζοντας: "Είναι άλλο παιχνίδι, διαφορετικό. Φυσικά παίζουν ρόλο και οι διαφορετικοί κανονισμοί. Το μέγεθος και οι χώροι που υπάρχουν στο παρκέ, η γραμμή του τριπόντου. Δεν υπάρχει παράβαση τριών δευτερολέπτων για την άμυνα και ο ψηλός μπορεί απλώς να μείνει μέσα. Η γραμμή του τριπόντου είναι πιο κοντά".

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ