ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αποστολή του SPORT24 στο Μιλγουόκι: Γιατί οι Μπακς θα ανοίξουν τη σεζόν στο ρελαντί, αλλά είναι το φαβορί για το repeat

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα τρόπαια του ΝΒΑ ανά χείρας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα τρόπαια του ΝΒΑ ανά χείρας AP PHOTO/PAUL SANCYA

Το γράφημα που δείχνει ότι οι Μπακς δεν ασχολήθηκαν με την pre season, το ξεκίνημα που δεν αναμένεται "λαμπερό" και οι λόγοι που κάνουν την ομάδα του Μιλγουόκι φαβορί για τον τίτλο, σε πείσμα όσων την βλέπουν πίσω από Νετς και Λέικερς. Γράφει από το Μιλγουόκι ο Χάρης Σταύρου.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την opening night της σεζόν 2021/22 και οι Μπακς ετοιμάζονται για να μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους εν όψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τους Μπρούκλιν Νετς (ξημερώματα Τετάρτης στις 02:30). Ως πρωταθλητές θα μπουν στη regular season, ως πρωταθλητές θα πρέπει να αποκρούσουν τις "επιθέσεις" των 29 αντιπάλων τους, ως πρωταθλητές θα πρέπει να κλείσουν -και όχι απαραίτητα να ανοίξουν- τη χρονιά.

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει πολύς κόσμος, όμως ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ήταν ο προπονητής που χρησιμοποίησε λιγότερο από κάθε άλλον τους παίκτες του σημαντικού του rotation στη διάρκεια της preseason. Ο Κέβιν Πέλτον, δημοσιογράφος του ESPN, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σχετικό διάγραμμα, στο οποίο είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο οι Μπακς αντιμετώπισαν τα φιλικά προετοιμασίας σε σχέση με άλλες contenders όπως οι Νετς και οι Λέικερς.

Αποστολή του SPORT24 στο Μιλγουόκι: Γιατί οι Μπακς θα ανοίξουν τη σεζόν στο ρελαντί, αλλά είναι το φαβορί για το repeat
KEVIN PELTON TWITTER

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε στους τρεις από τους πέντε αγώνες, Χόλιντεϊ και Μίντλετον έχασαν ματς, ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο κι ο Μπόμπι Πόρτις ακόμη δεν έχουν μπει, ο Ρόντνι Χουντ κι ο Σέμι Οτζελέγε είναι επίσης θεατές, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος γιατί οι Μπακς δεν θα είναι "λαμπεροί" στο ξεκίνημα της περιόδου. Θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους και έναν σχετικά καλό αγωνιστικό ρυθμό, όμως όπως είπε και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ μετά από την ήττα από τους Μάβερικς, κανείς δεν ξεκινάει τέλειος την διαδρομή του.

Υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας

Η κατάσταση, πάντως, δεν είναι τόσο "σκοτεινή" για τους Μπακς. Κάθε άλλο. Μπορεί οι πρώτες εβδομάδες να αναμένονται... ζόρικες, ωστόσο ο Μπουντενχόλζερ έχει ένα πραγματικά καλό ρόστερ για να διαχειριστεί.

Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ επιστρέφει ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, ενώ το κενό του Μπριν Φορμπς το κάλυψε ο Γκρέισον Άλεν, ένας πραγματικά καλός περιφερειακός που θα αγαπήσουν οι φίλοι των Μπακς. Προς το παρόν έχει τον ρόλο του πενταδάτου, μέχρι να γυρίσει στο 100% ο ΝτιΒιντσέντζο, σίγουρα όμως ο ανταγωνισμός θα τους βοηθήσει και τους δύο, ενώ πίσω τους και στο 2 και στο 3 θα μπει ο Ρόντνι Χουτ.

Το κενό του Πι Τζέι Τάκερ καλύφθηκε από τον Σέμι Οτζελέγε, αν και στο Μιλγουόκι αποφάσισαν να κινηθούν σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Πήραν μεν τον πάμφθηνο πρώην παίκτη των Μπόστον Σέλτικς, θα προσπαθήσουν όμως να βρουν περισσότερη ισορροπία καθώς ο Τάκερ ήταν ένας καταπληκτικός αμυντικός, αλλά ταυτόχρονα και ένας πολύ περιορισμένος επιθετικά παίκτης.

Το σημαντικότερο για τους Μπακς είναι πως μπαίνουν στη σεζόν με την Big Three τους στην πιο παραγωγική της ηλικία. Ο Γιάννης πηγαίνει στα 27, ο Μίντλετον έγινε 30 κι ο Χόλιντεϊ 31. Έχουν την εμπειρία, το δέσιμο, είναι και οι τρεις ανταγωνιστικοί και υγιείς, πλέον δεν αισθάνονται πίεση, έμαθαν πως να κερδίζουν και δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθούν οποιονδήποτε αντίπαλο, είτε μιλάμε για καλή, είτε για εξαιρετική ομάδα, είτε για Super Team.

Εξίσου σημαντικό είναι πως στην ομάδα επικρατεί πλέον μια πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία, η οποία χαρακτηρίζει τον Γιάννη και έχει περάσει και σε κάθε μέλος της ομάδας. Το "πρέπει να χτίσουμε σωστές συνήθειες στη διάρκεια της σεζόν" πέρασε πέρυσι από τον Αντετοκούνμπο στους πάντες, η αντίδραση στη σειρά με τους Ατλάντα Χοκς, μετά από τον τραυματισμό του Greek Freak, γιγάντωσε την αυτοπεποίθηση όλων και το "πάμε να το ξανακάνουμε" δεν ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικός στόχος για όλους.

Γιάννης και Μίντλετον μπαίνουν στην 9η σεζόν της συνύπαρξής τους, ο Μπρουκ Λόπεζ θα είναι για τέταρτη χρονιά μαζί τους, το ίδιο και ο Πατ Κόνατον, ο Τζρου Χόλιντεϊ μόλις για δεύτερη, ωστόσο η δική του προσθήκη ήταν αυτή που εκτόξευσε το περσινό ρόστερ και το οδήγησε στην κορυφή. Με ευελιξία σε κάθε θέση και με παίκτες ικανούς να ανέβουν ή να κατέβουν τουλάχιστον μία θέση, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ σίγουρα αισθάνεται ευτυχισμένος έχοντας πάρει και αυτός, αλλά και ο GM, Τζον Χορστ, επέκταση συμβολαίου.

Σπουδαίοι οι Νετς, αλλά χωρίς τον Καϊρί Ίρβινγκ και με τη συνοχή τους ως ομάδα και ως οργανισμός να δοκιμάζεται. Σπουδαίοι και οι Λέικερς, αλλά αρκετά γερασμένοι (μπασκετικά), αρκετά καταπονημένοι από τραυματισμούς, με πολλούς εύθραυστους παίκτες και με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ στον άσο, με έναν παίκτη δηλαδή που είτε θα ταιριάξει στο σύνολο και θα το εκτοξεύσει, είτε θα μπερδέψει τους πάντες και θα βυθίσει το καράβι.

Υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες ομάδες, όπως οι Μαϊάμι Χιτ στην Ανατολή και οι Τζαζ, οι Νάγγετς, οι Σανς στη Δύση, δεν υπάρχει όμως ομάδα που να συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι φετινοί Μπακς, στη θεωρία τουλάχιστον. Ουδείς τους θεωρεί πρώτο φαβορί, οι στοιχηματικές εταιρείες, οι αναλυτές, όλοι τους θεωρούν μισό σκαλί πίσω από τους Νετς και τους Λέικερς. Ποιος βλέπει τα πράγματα από τη σωστή γωνία και ποιος ενθουσιάζεται από ονόματα και ρόστερ, θα φανεί στο τέλος της σεζόν.

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ