NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ασύλληπτο κατόρθωμα που δείχνει την αφοσίωσή του

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ασύλληπτο κατόρθωμα που δείχνει την αφοσίωσή του
2022 AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Πόσοι παίκτες από το NBA Draft 2013 βρίσκονται ακόμη στην ομάδα στην οποία ξεκίνησαν; Μόλις ένας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Εννέα χρόνια μετά από την επιλογή του στο νούμερο 15, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πετύχει τα πάντα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με τους Μπακς. Και πλέον, μετά από την ανταλλαγή που έστειλε τον Ρουντί Γκομπέρ από τους Γιούτα Τζαζ στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, έχει και ένα ασύλληπτο κατόρθωμα που δείχνει την αφοσίωσή του, πόσο πιστός είναι ως παίκτης και ως άνθρωπος στην ομάδα που επένδυσε στο ταλέντο του και τον πίστεψε όσο καμία άλλη.

Ο Greek Freak είναι ο μοναδικός παίκτης από το NBA Draft 2013 που παραμένει στην ομάδα με την οποία ντεμπούταρε στη Λίγκα, ο μοναδικός από τους 60 που επιλέχθηκαν στη διαδικασία εκείνου του καλοκαιριού που βρίσκεται στο ίδιο μέρος στο οποίο ξεκίνησε την πορεία του στις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι είτε βρίσκονται εκτός NBA, είτε έχουν σταματήσει το μπάσκετ, με τον Γιάννη να θυμάται ότι πριν από εκείνον επιλέχθηκαν οι Άντονι Μπένετ, Βίκτορ Ολαντίπο, Ότο Πότερ, Κόντι Ζέλερ, Άλεξ Λεν, Νέρλενς Νοέλ, Μπεν ΜάκΛιμορ, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Τρέι Μπερκ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς, Στίβεν Άνταμς, Κέλι Ολίνικ, Σαμπάζ Μουχάμαντ.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ