ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Μπρουκ Λόπεζ, γύρνα γρήγορα αδελφέ μου, θέλουμε κάποιον να πάρει ριμπάουντ"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζήτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τους Γουλβς από τον Μπρουκ Λόπεζ να επιστρέψει γρήγορα, αφού το Μιλγουόκι έχει πρόβλημα στα ριμπάουντ.

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Γουλβς και γνώρισαν την ήττα με 108-113 παρά την 40αρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο "Greek Freak" είχε να πει ένα πράγμα: Του λείπει ο Μπρουκ Λόπεζ που απουσιάζει λόγω ενοχλήσεων στην μέση.

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του ότι χωρίς τον Λόπεζ τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά για αυτόν, ο Γιάννης στάθηκε στην απουσία του βασικού σέντερ των Μπακς, λέγοντας στο τέλος των δηλώσεών του ότι του λείπει και τον χρειάζεται, ζητώντας του αστειευόμενος να επιστρέψει γρήγορα.

Για το τι μπορούν να κάνουν καλύτερα οι Μπακς αμυντικά δεδομένου ότι απουσιάζουν οι Λόπεζ και Χόλιντεϊ: "Πρέπει απλώς να μαρκάρουμε καλύτερα ως ομαδα. Να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ. Ο Λόπεζ και ο Χόλιντεϊ είναι δύο από τους καλύτερους αμυντικούς στο ΝΒΑ. Πρέπει να βελτιωθούμε, να βρούμε λύση, γιατί θα υπάρχουν στιγμές που θα παίξουμε χωρίς αυτούς, όπως τώρα".

Για το αν θέλει όταν δέχεται double team και πασάρει την μπάλα να μην σουτάρουν απλώς τρίποντα οι συμπαίκτες του, παρά να κάνουν κάτι διαφορετικό: "Είναι καλό ότι έχουμε ελεύθερο τρίποντο σε τέτοια κατάσταση, αυτό θέλουμε: Ένα ελεύθερο σουτ. Κάποιες φορές όμως όταν σου κάνουν συνεχώς double-team και δεν μπαίνουν τα σουτ, τότε το καλάθι μοιάζει μικρότερο. Συνήθως έχουμε τον Χόλιντεϊ να κόβει προς το καλάθι, τον Πόρτις ή τον Λόπεζ να ψάχνει το δικό του floater και γίνεται πιο δύσκολο να μου κάνουν double-team. Αυτοί οι παίκτες κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Πρέπει όμως να βρούμε λύσεις και όχι απλώς να περιμένουμε σε ένα σημείο για να σουτάρουμε. Έχουμε καλούς σουτέρ, αλλά πρέπει να κινούμε την μπάλα και να κάνουμε διεισδύσεις. Πρέπει να το κάνουμε αυτό περισσότερο, να μην περιμένουμε πάντα από εμένα ή τον Μίντλετον να κάνουμε κάτι όταν μας μαρκάρουν δύο παίκτες".

Για την σχέση του με τον Τάουνς και γιατί αντάλλαξαν φανέλες: "Ωραίος τύπος. Μιλήσαμε και στο παρελθόν. Σέβομαι το παιχνίδι του. Αυτό είναι. Μαζεύω εμφανίσεις και ήθελα την δική του επειδή δεν την είχα. Γενικά κάνω συλλογές, μαζεύω κάρτες και περιοδικά".

Για το σουτ του μετά από ντρίμπλα και πόσο άνετα νιώθει πλέον με αυτό: "Σουτάρω σε όλη την ζωή μου με αυτό τον τρόπο. Νιώθω καλά. Κάποιες φορές θα χάσω κάποια σουτ, κάποιες άλλες θα τα βαλω. Οι συμπαίκτες μου θέλουν να σουτάρω, το ίδιο και εγώ. Είναι δύσκολο καμία φορά να παίρνω αυτά τα σουτ, επειδή άλλες φορές με μαρκάρουν στο τρίποντο και άλλες μου δίνουν χώρο και πρέπει να μαντεύω. Θα βρω την λύση όμως, θα σουτάρω καλύτερα στο μέλλον".

Για τις φωνές που άκουσε κάποια στιγμή από τον Μπουντενχόλζερ στον αγώνα και αν πιστεύει ότι αυτό του δίνει κίνητρο: "Δεν θέλω να μου συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους άλλους. Θέλω να με προπονεί, να βελτιωθώ. Να ανέβω. Του το έχω πει ότι αν δεν παίζω καλά πρέπει να με βγάλει έξω, αν κάνω ένα λάθος να μου το πει. Αν το δέχομαι εγώ, τότε όλοι θα το δεχθούν στην ομάδα. Μου αρέσει να μου βάζει προκλήσεις. Δεν βάζω το κεφάλι κάτω και πάω πίσω, απλώς παίζω πιο σκληρά".

Για τις επιστροφές του Οτζελέγιε και Πόρτις και πόσο δύσκολο ήταν για τους Μπακς να βρουν ρυθμό με τις απουσίες: "Είναι δύσκολο, επειδή έχουμε πολλά μέσα-έξω από παίκτες. Δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μαζί. Όταν έλειπα εγώ, έπαιζαν αυτοί και μετά χτύπησαν. Είναι δύσκολο τώρα να βρούμε ρυθμό και χημεία, αλλά για αυτό είναι η κανονική περίοδος. Πρέπει απλώς να συνεχίζουμε να παίζουμε σκληρά και να χτίζουμε καλές συνήθειες. Μου άρεσε που ο Οτζελέγιε ήταν επιθετικός και πήρε σουτ και ας μην τα έβαλε. Από τον Πόρτις ξέρουμε τι να περιμένουμε, οπότε θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την χημεία μας. Απλώς μέχρι τώρα ήταν δύσκολο αυτό με τόσες απουσίες".

Για το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι νίκες ή οι ήττες στην κανονική περιοδο: "Αυτό είναι λίγο δυνατό σαν δήλωση. Δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει. Παίζω για να νικήσω. Πάντα παίζω για να νικήσω. Απλώς δεν με επηρεάζει πλέον, μπορώ να το ελέγξω. Δεν μπορείς να ελέγξεις το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα, παρά μόνο την απόφαση που θα πάρεις. Εγώ απλώς προσπαθώ να έχω έναν αγώνα, μία κανονική περίοδο, έναν μήνα, όπου παίρνω σωστές αποφάσεις. Να βάζω τους συμπαίκτες μου στο σωστό σημείο και να μην κάνω λάθη και να χτίζουμε καλές συνήθειες. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Πέρυσι αυτό ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε και φέτος θέλουμε πάλι το ίδιο".

Για το αν πιστεύει ότι οι Μπακς χτίζουν καλές συνήθειες παρά τις απουσίες: "Ναι το πιστεύω, επειδή παίζουμε με χαμηλά σχήματα, κάτι που είναι διαφορετικό για εμάς. Προσπαθούμε και δοκιμάζουμε πράγματα, ενώ όλοι νιώθουν πιο άνετα. Χαίρομαι που ο Άλεν, ο Ρόμπινσον, ο Οτζελέγιε, ο Θανάσης και ο Νουόρα παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επειδή αυτό είναι καλό και σε βάθος χρόνου θα μας βοηθήσει. Σε κάποια παιχνίδια χτίζουμε συνήθειες και σε κάποια όχι, αλλά από όλα παίρνουμε κάτι. Χρειάζομαι όμως τον Μπρουκ πίσω. Τον χρειάζομαι. Μπρουκ, ίσως είσαι σπίτι, αλλά σε παρακαλώ γύρνα, σε χρειαζόμαστε για να πάρεις ριμπάουντ αδελφέ".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ