ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο στην media day των Μπακς: "Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα, ζητωκραύγαζαν για μας και τη σημαία"

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo poses for a photograph at the NBA basketball team's media day Sunday, Sept. 25, 2022, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo poses for a photograph at the NBA basketball team's media day Sunday, Sept. 25, 2022, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) 2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει στρέψει την προσοχή του στις υποχρεώσεις του με τους Μπακς και σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της Media Day των Μπακς μίλησε για το καλοκαίρι του στην Εθνική ομάδα ενώ μοιράστηκε και την γνώμη του για το αν είναι από τους κορυφαίους στο ΝΒΑ.

Το καλοκαίρι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν γεμάτο. Οι υποχρεώσεις του με την Εθνική ολοκληρώθηκαν σχετικά νωρίς, με την Ελλάδα να μένει εκτός της ζώνης των μεταλλίων στο Βερολίνο. Ήταν ωστόσο μία όμορφη εμπειρία για τον Γιάννη που πλέον στρέφει την προσοχή του στις υποχρεώσεις του με τους Μπακς ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ο Γιάννης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Media day των Μπακς και απάντησε στο ερώτημα για το αν είναι από τους κορυφαίους, ενώ τόνισε πως η συνεχής δράση αυτό το καλοκαίρι του δημιούργησαν σωματική και ψυχολογική κούραση, μία κούραση που άξιζε λόγω της συμμετοχής του στην Εθνική και της μεγάλης στήριξης του κόσμου στην ομάδα.

Ο Αντετοκούνμπο εξέφρασε την ελπίδα και για την κατάκτηση του τίτλου από τους Μπακς και παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του τον κορυφαίο στον κόσμο αυτή τη στιγμή: "Τώρα είναι ο Στεφ Κάρι", είπε χαρακτηριστικά.

Χαμόγελα και πειράγματα ήταν τα κύρια στοιχεία της Media Day των Μπακς
Χαμόγελα και πειράγματα ήταν τα κύρια στοιχεία της Media Day των Μπακς 2022 AP PHOTO/MORRY GASH


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θεωρεί ότι είναι από τους κορυφαίους: "Δεν θεωρώ πως είμαι ο κορυφαίος. Σίγουρα έχω ωριμάσει. Ο κορυφαίος είναι αυτός που μένει όρθιος ως το τέλος. Είναι αυτός που πάει την ομάδα του στο τέλος, στον τελικό και βοηθάει να πάρει η ομάδα του νίκες. Όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ίσως το σκέφτηκα το βράδυ στο κρεβάτι μου, αλλά τώρα όχι, δεν το σκέφτομαι. Κατά τη γνώμη μου ο νικητής είναι ο καλύτερος. Ακόμα και στο πινγκ πονγκ και παίζω με τα αδέλφια μου. Μπορεί ο Κώστας να έπαιξε καλά αλλά να κέρδισα εγώ. Για τώρα ο Κάρι είναι ο καλύτερος μέχρι να βρεθεί ένας άλλος".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ποζάρει μπροστά στο φακό
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ποζάρει μπροστά στο φακό 2022 AP PHOTO/MORRY GASH


Για την Εθνική: "Ήταν πολλά. Καίγεσαι λίγο, παίζεις πολύ μπάσκετ. Χρειάζεται ένα διάλειμμα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Θες να περάσεις λίγο χρόνο εκτός παρκέ, να είσαι με την οικογένειά σου, να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, να φας ντορίτος. Το χρειάζεσαι για να έχεις μια καλή σεζόν.

Φυσικά ήταν εκπληκτική εμπειρία να εκπροσωπώ την χώρα μου. Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Παρότι μείναμε ένα ματς μακριά από τα μετάλλια. Ζητωκραύγαζαν για εμάς και την σημαία. Έβλεπαν τα ματς 6-7 εκατομμύρια άνθρωποι σε ένα σύνολο 10-11 εκατομμυρίων που έχει η Ελλάδα και αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν".

Για το κίνητρο του για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου: "Προσπαθώ πάντα να ενισχύσω τις πιθανότητές μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που είμαι σε αυτή την πόλη, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Ήταν ωραίο το αίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ζήλεψα τώρα λίγο με το Γκόλντεν Στέιτ και με την παρέλαση που έκαναν για την κατάκτηση του πρωταθλήματός τους. Ξέρεις αυτό το συναίσθημα τώρα και ότι έχεις χάσει το πρωτάθλημα.

Ελπίζω ο Θεός να μας ευλογήσει να πάρουμε και άλλον τίτλο. Εάν όχι έτσι θα είναι το σχέδιο Του, όμως εγώ θα προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο δυνατό, να δουλεύω με το σώμα μου, να δουλεύω με τους συμπαίκτες μου, θα προσπαθώ να κερδίζω παιχνίδι και αυτό που έχει περισσότερη σημασία από όλα, θα προσπαθώ να παίζω μπάσκετ".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τους Χόλιντεϊ και Μίντλετον στην Media Day των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τους Χόλιντεϊ και Μίντλετον στην Media Day των Μπακς 2022 AP PHOTO/MORRY GASH


Για το παιχνίδι στο Άμπου Ντάμπι: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αρχικά να πω πάντα χαίρομαι για τα διεθνή παιχνίδια. Πολύς κόσμος αγαπά το παιχνίδι έξω από τις ΗΠΑ και χαίρομαι να μοιράζομαι την χαρά μου. Είμαι ενθουσιασμένος για όλο το κομμάτι".

Παράλληλα ο Γιάννης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στα γνωστά του αστεία κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου: "Δεν θα κάνω ακόμα αστεία. Πρέπει να ζεσταθώ λιγάκι. Ίσως ξεκινήσω στο Άμπου Ντάμπι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ