ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αντετοκούνμπο: "Η συμβουλή του Σπανούλη για να κερδίζω, που δεν μπορώ να αποκαλύψω"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην παρουσίαση του εξωφύλλου του NBA 2K19
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην παρουσίαση του εξωφύλλου του NBA 2K19 FRANCESCA GIAITZOGLOU-WATKINSON / 24MEDIA

Χείμαρρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στην Cosmote TV και μίλησε για τους Μπακς, για τον γιο του, για τους παίκτες που θέλει στο Μιλγουόκι και φυσικά για το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας (VIDEOS).

Λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το Μιλγουόκι, στο οποίο βρίσκεται πλέον από το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε, για ακόμα μία φορά, την καρδιά του στους Βασίλη Σκουντή - Ρήγα Δάρδαλη και την εκπομπή Pick N' Roll της Cosmote TV.

Ο Greek Freak συγκλόνισε όταν είπε ότι στο σπίτι που μεγάλωσε δεν μπήκε ποτέ ο Άγιος Βασίλης, παραδέχθηκε πως θα ήθελε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Άντονι Ντέιβις στο Μιλγουόκι και αποκάλεσε κορυφαίο όλων των ηγέτη των Λος Άντζελες Λέικερς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Μπορεί να παίζω στην Εθνική μέχρι τα 38 μου, μέχρι τα 40 μου για να κερδίσω μετάλλια. Σαν Γιάννης δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω αν δεν τα καταφέρω. Αν ερχόταν ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ και ο Ντέιβις στο Μιλγουόκι, θα ήμουν καλά, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος.

Νιώθω τέλεια που βρίσκομαι στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη φορά που έφερα τον Λίαμ. Ήρθα σαν μπαμπάς, η Ελλάδα σαν μπαμπάς, είναι διαφορετική. Είναι μικρός, εννέα μηνών, δεν καταλαβαίνει πολλά ακόμη. Η πρώτη λέξη που θέλω να μάθει είναι το "κάτσε κάτω", τρέχει, μπουσουλάει, είναι παντού. Σταμάτα, κάτσε ήρεμος. Το νιώθω ότι οι Έλληνες είναι χαρούμενοι για εμένα. Το καταλαβαίνω και στο Μιλγουόκι από τους ανθρώπους που έρχονται στα ματς με τις σημαίες και ουρλιάζουν, εδώ σταματούν τα αμάξια και μου λένε "σε αγαπάμε", το νιώθω ακόμη περισσότερο κι εγώ και η οικογένειά μου. Πριν από δύο εβδομάδες έπαιξα για μια κοκα-κόλα και δύο σουβλάκια, έχασα... Σε τρίποντα βέβαια. Πήγα το βράδυ στο ΣΕΦ και έκανα προπόνηση, έχασα και έπρεπε να κεράσω τον φίλο μου μετά. Αυτό που κάναμε στα Σεπόλια, είναι τροφή για την ψυχή. Νιώθω πιο καλά από το να παίρνω, γιατί ο κόσμος μου δίνει αγάπη. Νιώθω δέκα φορές καλύτερα όταν δίνω.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μου έδωσε συμβουλές για το μπάσκετ και τον Λίαμ. Είναι ο πρόεδρος, πρέπει να δείχνει τι κάνει ώστε οι πολίτες να ακολουθούν το παράδειγμά του. Όλα είναι μέρος της δουλειάς, είναι στιγμές που είμαι κουρασμένος, δεν θέλω να κάνω τίποτα, να μείνω σπίτι να δω ταινία και να παίξω με τον γιο μου. Παρόλα αυτά, κάνω όσα πρέπει να κάνω. Πήγα στη Σουηδία για να δω τον παλιό μου συμπαίκτη μετά από οκτώ χρόνια, είμαι ακόμη ο Γιαννάκης. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εγώ τα κάνω όλα για εμένα και για την οικογένειά μου, θα φύγω και θα πάω να παίξω τη σεζόν, θα νιώθω ότι είμαι καλά, θα θυμάμαι τη γειτονιά μου. Εχω προσπαθήσει, έχω δώσει το λιθαράκι μου. Θέλω να είμαι ο Γιάννης που ξεκίνησε από τον Φιλαθλητικό, όχι ο MVP.

Αλλάζει ο Γιάννης, σίγουρα από αυτά τα επτά χρόνια έχω ωριμάσει. Πήγα 18 χρονών, τώρα είμαι 25, είμαι πατέρας. Είναι φυσιολογικό, γίνεσαι πιο έξυπνος, αλλά τα πιστεύω μου είναι ίδια. Κάνω αυτά που αγαπάω, το κάνω γιατί μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, να βοηθάω όσους είναι δίπλα μου. Σε αυτό το κομμάτι είμαι ίδιος. Σίγουρα θα απαντήσω σε αυτόν που με λέει Γιαννάκη, γιατί σημαίνει ότι με ξέρει από παλιά. Δεν με ενδιαφέρει να διευρύνω τον κύκλο μου, δύσκολα μπαίνουν άτομα σε αυτόν, εύκολα βγαίνουν. Όσο γίνεσαι διάσημος, έρχονται για να σε εκμεταλλευθούν και όχι πάντα για τα λεφτά. Ο κύκλος μου είναι η οικογένειά μου. Ακόμη και ο Γιώργος, ο ατζέντης μου, του έχω βαφτίσει το παιδί. Αν δεν γινόμουν μπασκετμπολίστας, θα ήθελα να έχω εταιρεία real estate.

Ο Τσιτσιπάς είναι τρομερό παιδί. Μιλήσαμε, με ρώτησε πως μπορεί να γίνει καλύτερος. Του είπα να προσέχει τη λεπτομέρεια, γιατί στο τέλος της καριέρας σου θα θέλεις να νιώθεις ότι συνέχισα για 15 χρόνια. Έχουμε κρατήσει επαφή και θα μιλάμε συνέχεια.

Μια συμβουλή που μου έδωσε ο Σπανούλης, στην αρχή ακούστηκε περίεργο, αλλά μετά είχε νόημα. Δεν μπορώ να σας το πω, είχε να κάνει με το να κερδίζεις. Μου είπε ότι για να κερδίζω, πρέπει να κάνω αυτό κι εκείνο

Δεν θα έκανα ποτέ εκπτώσεις για να πάρω ένα πρωτάθλημα, ποτέ, όχι, ποτέ. Τον ρόλο του Γιάννη σε μια ταινία θα ήθελα να τον παίξει ο Γουίλ Σμιθ, πριν από 15 χρόνια

Ο Κόμπι μου είχε πει ότι για να γίνεις καλύτερος, πονάει. Πρέπει να κάνεις θυσίες. Κάποιες μέρες κάθομαι και σκέφτομαι, στενοχωριέμαι. Δεν ήμασταν κολλητοί, αλλά μου είπε ότι 20 χρόνια έκανε θυσίες. Το καταλάβαινε η γυναίκα του. Είχε γεννηθεί για να παίζει μπάσκετ, του είχε πει "κάνε τη δουλειά σου, θα είμαι στο σπίτι με τα παιδιά, όταν τελειώσεις θα τους αφιερώσεις περισσότερο χρόνο". Δεν τρώω παντόφλα, τρώω παπούτσι. Πλάκα κάνω! Η Μαράια με αγαπάει πάρα πολύ, με καταλαβαίνει ότι με έχει ευλογήσει ο Θεός με ένα ταλέντο. Δεν με νοιάζει πόσα λεφτά θα βγάλω, πόσα MVP θα πάρω. Θα τελειώσω όπως ξεκίνησα, θα φύγω από το γήπεδο όπως ήρθα. Αυτό δεν θα γίνει μία μέρα, θα γίνεται για 20 χρόνια. Μετά θα αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά μας.

MVP θα ψήφιζα τον ΛεΜπρόν πρώτα και τον Λούκα μετά. Ο ΛεΜπρόν μου βγάζει τον πιο ανταγωνιστικό εαυτό μου. Θέλω να τον κερδίζω, είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το λέω εγώ. Τη μέρα που θα είμαι ο καλύτερος, θα βγω και θα το πω. Εντάξει μπορεί να μην το κάνω, αλλά θα το καταλάβετε. Τώρα αυτός είναι το πρότυπό μου. Είναι 17 χρόνια σε αυτή τη μπίζνα και δεν έχεις ακούσει ποτέ κάτι κακό για τον ΛεΜπρόν. Κάνει τη δουλειά του, κερδίζει συνέχεια, προσπαθεί να κερδίζει και είναι απλώς ανταγωνιστικός

Στη "φούσκα" ήταν δύσκολα τα πράγματα, στην τηλεόραση φαινόταν ωραίο, αλλά άκουγες τα πάντα, δεν υπήρχε ενέργεια, δεν υπήρχαν φίλαθλοι. Δεν είχαμε το πλεονέκτημα για το οποίο παλέψαμε. Στο τέλος της ημέρας όλοι ήμασταν εκεί, οπότε δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Στην έδρα μας θα είχαμε καλύτερες πιθανότητες, αυτό σίγουρα το πιστεύω.

Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς όταν κάποιος έρχεται από το πουθενά και κερδίζει MVP. Αν ήμουν μόνο στη συζήτηση για το ποιος είναι MVP, αυτό θα αρκούσε. Αν πάρει κάποιος του χρόνου το MVP και νομίζει ότι θα είμαι νευριασμένος, θα του πω ότι έπαιζα στον Φιλαθλητικό. Θα νευριάσω αν το κερδίσει ο ΛεΜπρόν και όχι εγώ; Δεν θα τρελαθούμε τελείως. Πριν από επτά χρόνια έβλεπα τον ΛεΜπρόν με ανοιχτό το στόμα. Ήταν ο δικός μου Τζόρνταν και τώρα είμαι στην ίδια συζήτηση για εκείνον. Εχω πιάσει τον εαυτό μου να λέω "τι έκανα ρε φίλε". Εγινε όταν έβαλα 14 στην preseason με τους Καβαλίερς, στα 18 μου και όταν έβαλα 50 στους Τζαζ. Πήγα σπίτι και έλεγα έβαλα 50 στο ΝΒΑ. Δεν είναι όλοι έτσι, εγώ είμαι έτσι, είμαι περίεργος σαν άνθρωπος.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν στους Μπακς, πίστευαν σε εμένα οι συμπαίκτες μου κάθε βράδυ. Και δάχτυλα να μην είχα, θα έπαιζα, αλλά εντάξει, στη ζωή υπάρχουν αυτά, υπάρχει και του χρόνου. Αν βρεθούμε στην ίδια θέση, να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Για τους δεσμούς της οικογένειας, πάρτε τα όλα, πάρτε τη φήμη και τα χρήματα. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα μπροστά στην οικογένειά μου. Όταν το πήρε ο Κώστας, ήταν έξι το πρωί και ήμουν με σαμπάνια όταν με πήρε τηλέφωνο ως πρωταθλητής.

Οι αποτυχίες με πεισμώνουν. Μπορεί να παίζω στην Εθνική μέχρι τα 38 μου, μέχρι τα 40 μου. Σαν Γιάννης δεν μπορώ να σταματήσω μέχρι να καταφέρω να κερδίσω ένα μετάλλιο, ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ. Δεν βιάζομαι, εδώ θα είμαι. Πεισμώνω ακόμη περισσότερο. Δεν θέλω να παίρνω αποφάσεις για την ομάδα, αυτό αλλάζει ζωές ανθρώπων. Και ο ΛεΜπρόν που το κάνει, δεν το έχει πει ποτέ. Είμαι μπασκετμπολίστας, αν με ρωτήσει ο προπονητής για ένα play, μπορώ να του πω.

Δεν έχω κάτι να μετανιώσω, θέλαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να αλλάξει και γι' αυτό δεν κατεβήκαμε στο ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε με τους Μπακς. Αν ερχόταν ο ΛεΜπρόν, ο Ντουράντ, ο Ντέιβις στο Μιλγουόκι, θα ήμουν καλά. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος. Θέλω να κερδίζω. Στα 18 μου δεν καταλάβαινα, τώρα όμως θέλω να κερδίζω γιατί όταν κόψω το μπάσκετ, αυτό θα θυμάται ο κόσμος. Αν τέτοιοι παίκτες θέλουν να έρθουν, δεν θα με πειράξει καθόλου.

Θέλω να βελτιωθώ, να βελτιώσω το σουτ και τις βολές μου, να παίζω περισσότερο στην περιφέρεια. Σιγά σιγά για να πάω στο επόμενο επίπεδο, πρέπει να βελτιώσω αυτά τα δύο. Έχω δουλέψει πολύ και θα γίνει, πιστεύω στον εαυτό μου.

Δεν θα σταματήσω να παίζω στην Εθνική, μέχρι να κερδίσω. Ο στόχος είναι να κερδίζω, όσο είμαι υγιής και είμαι καλά, θα είμαι εκεί.

Αυτός που μου ψιλομοιάζει είναι ο Πόρτερ Τζούνιορ των Νάγγετς και ο Κέβιν Νοξ της Νέας Υόρκης. Αν πάει σε μια ομάδα που θα τον πιστέψει και δουλέψει, θα γίνει πολύ καλός.

Το μέλλον αγχώνει, γι' αυτό μένω στο παρόν. Ζω τη στιγμή, θα προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου, να δουλεύω, να ακούω, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και όλα θα έρθουν. Πάντα έτσι σκεφτόμουν, δεν θα αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου τώρα. Και σήμερα να αποσυρθώ, αυτά που μου έχει δώσει ο Θεός είναι απίστευτα. Θα συνεχίσω τη δουλειά, μακάρι στα επόμενα επτά χρόνια να είμαι πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Στο δικό μας σπίτι δεν υπήρχε Άγιος Βασίλης, δεν θα πω ψέματα. Υπήρχε μαμά, μπαμπάς. Δουλεύαμε εκεί έξω για να φέρουμε στο σπίτι. Δεν μου έλειψε ποτέ κάτι, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λέγαμε τα κάλαντα. Αν θέλαμε το playstation, δουλεύαμε και το πέρναμε. Δεν μου έλειψε τίποτα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα, με νοιάζει να είναι καλά η οικογένειά μου. Δεν μας έλειψε ποτέ η αγάπη από το σπίτι. Ο Λίαμ θα έχει μια πολύ διαφορετική ζωή από εμένα, αλλά το σημαντικό είναι η αγάπη".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ