ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είμαι τραγικός στο τένις, ο Νικ Κύργιος είναι ο Ρόντμαν του αθλήματος"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είμαι τραγικός στο τένις, ο Νικ Κύργιος είναι ο Ρόντμαν του αθλήματος"

Ντένις Ρόντμαν του τένις αποκάλεσε τον Νικ Κύργιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά από τη νίκη των Μπακς επί των Ράπτορς και λίγο πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Όπεν.

Χαρούμενος από τη νίκη της ομάδας του και από τη δική του εμφάνιση (έχασε το triple-double για μία ασίστ), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε όλη την καλή διάθεση να εξηγήσει μετά από το τέλος της αναμέτρησης με τους Τορόντο Ράπτορς τους τρόπους με τους οποίους "διαβάζει" τις αντίπαλες άμυνες. Ο Greek Freak ρωτήθηκε από Αυστραλό δημοσιογράφο για τη σχέση του με τον Νικ Κύργιο και τον αποκάλεσε "Ντένις Ρόντμαν του αθλήματος".

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντετοκούνμπο:

"Ο Μπρουκ Λόπεζ βρίσκει χώρους, παίζει επιθετικά. Προσπαθούμε να τον ποστάρουμε. Τον χρειαζόμαστε, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Όταν νιώθει καλά, είναι τέρας στην άμυνα. Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο έχει κάνει σπουδαία καρφώματα στα τελευταία ματς, είναι ωραίο να τον βλέπεις και αυτόν τόσο επιθετικό. Σουτάρει, καρφώνει, κλέβει μπάλες, κερδίζει αντιαθλητικά, κάποιες φορές τα σουτ δεν μπαίνουν, όμως εκείνος παίζει με τον σωστό τρόπο. Παίρνει σωστές αποφάσεις. Ήταν πολύ καλός.

Νομίζω ότι βελτιώνομαι στο να διαβάζω την αντίπαλη άμυνα. Όσο μεγαλώνεις, βελτιώνεσαι. Στο πικ-εν-ρολ παίζουν αλλαγές, πρέπει να βρω τρόπο να εκμεταλλευθώ κάθε κατάσταση. Είμαι στην όγδοη χρονιά μου, μπορώ να αναγνωρίζω τις άμυνες και τι πρέπει να κάνω. Κάποιες φορές έχει αποτέλεσμα, κάποιες όχι. Θέλω πάντα να παίρνω σωστές αποφάσεις, στις αλλαγές πρέπει να βρεις το πλεονέκτημα, αν δεν παίζουν αλλαγές, επιτίθεμαι, στα hedge-out πρέπει να βρω τους σουτέρ.

Εχουμε ένα πλάνο στην άμυνα, αλλά το ένστικτό σου κάποιες φορές σου λέει να κάνεις κάτι άλλο. Ο προπονητής μας δίνει την ελευθερία, θέλει όμως να παίζουμε σκληρά. Αν "κλέβεις" στην άμυνα, θα σε βγάλει, αν όμως είσαι αποφασιστικός, προσπαθείς να κλέψεις ή να κόψεις ένα σουτ εκτός πλάνου, είναι εντάξει με αυτό γιατί ξέρει ότι θέλεις να κερδίσεις.

Στεφ Τσιτσιπάς... Ωωωω, Νικ Κύργιος! Έπαιξα πρώτη φορά στα 10 μου και μετά στα 18 όταν ήρθα στο Μιλγουόκι, οι ικανότητές μου είναι τραγικές. Είμαι όμως καλός στο πινγκ πονγκ, μπορώ να κερδίσω τους καλύτερους, τον Κρις Πολ για παράδειγμα, εύκολα. Όσο για τον Νικ Κύργιο, πως να το πω ευγενικά, είναι ο Ντένις Ρόντμαν του τένις. Εντάξει κάνω πλάκα. Ξέρω πως είναι φαν των Μαϊάμι Χιτ, του εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ