ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτοί είναι οι πέντε άνθρωποι των Μιλγουόκι Μπακς στην Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτοί είναι οι πέντε άνθρωποι των Μιλγουόκι Μπακς στην Αθήνα
EUROKINISSI

Πολυμελές είναι το team των Μιλγουόκι Μπακς στην Αθήνα, για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο στο δρόμο προς το EuroBasket 2022.

Γύρισε από τις τελευταίες καλοκαιρινές διακοπές του στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, παρακολούθησε τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη το πρόγραμμα της εθνικής ομάδας και από την Πέμπτη (4/8) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετέχει στις προπονήσεις που γίνονται στο ΟΑΚΑ, μαζί φυσικά με τον αδελφό του, Θανάση και τους μικρότερους Κώστα και Αλέξανδρο.

Ο Greek Freak ξεκουράστηκε το Σάββατο (6/8), αφού προηγουμένως έκανε το ατομικό του πρόγραμμα (σουτ μέσης και μακρινής απόστασης) στο μισό γήπεδο.

Ο Αντετοκούνμπο συζήτησε με τον Δημήτρη Ιτούδη και με τους ανθρώπους των Μιλγουόκι Μπακς που βρίσκονται στην Αθήνα για να του κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη, εξήγησε πως ένιωθε κάπως... σκουριασμένος και προτίμησε να μην πιεστεί περισσότερο, με σωματικές επαφές και με τρέξιμο σε όλο το γήπεδο.

Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, απλώς πήρε μερικές ανάσες μετά από δύο ημέρες έντονης δουλειάς, ώστε να ανακτήσει το συντομότερο δυνατό το λίγο χαμένο έδαφος σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο φιλικό παιχνίδι με την Ισπανία (9/8, 19:00), τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Ο Γιάννης δουλεύει με τον assistant coach των Μπακς, Τζος Οπενχάιμερ, που ακολουθεί παντού τους Αντετοκούνμπο και πλέον είναι και επίσημα μέλος του προπονητικού team της Εθνικής Ανδρών. Ο παλαίμαχος πόιντ γκαρντ βοηθάει τα δύο αδέλφια να συνεχίζουν τη ρουτίνα που ακολουθούν στο Μιλγουόκι, δουλεύει μαζί τους, συμμετέχει στα meetings του staff και δίνει μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων στους Ιτούδη, Μανωλόπουλο, Καμπερίδη, Τριαντάφυλλο.

Στην Αθήνα βρίσκονται επίσης η Head of Strength and Conditioning, Σούκι Χόμπσον, που ακολουθεί παντού και πάντα τον Γιάννη, ο physical therapist, Μπρετ Μπουσκέτ, ο Head of Content, Νικ Μονρό και ο Director of Basketball Operations, Τόνι Μπολίερ. Όλοι υποστηρικτικά, στην προσπάθεια της ΕΟΚ που έχει άψογες σχέσεις με τον οργανισμό του Μιλγουόκι.

Σε αυτό το γκρουπ θα προστεθούν -εκτός απροόπτου- ακόμη περισσότερα μέλη των Μπακς που αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να συνδυάσουν την ξεκούρασή τους με το τουρνουά Ακρόπολις (17-19/8), στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι με την Γεωργία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ