ΓΑΛΛΙΑ

Ο Ρικ Πιτίνο σε επενδυτικό σχήμα που αγοράζει την Ορτέζ

Ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Η τριανδρία που αποτελείται από τους Ρικ Πιτίνο, Τζαμάλ Μάσμπερν και Στου Τζάκσον είναι έτοιμη να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ορτέζ και να πάρει τα "κλειδιά" του ιστορικού γαλλικού συλλόγου.

Πέρα από προπονητής, ο Ρικ Πιτίνο αναμένεται να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες εκ των ιδιοκτητών της Ορτέζ. Όπως αποκαλύπτει η "Rép des Pyrénées" της Γαλλίας, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και head coach της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Προολυμπιακού είναι μέλος της τριανδρίας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ορτέζ.

Στο πλευρό του βρίσκονται ο Τζαμάλ Μάσμπερν (αυτός ηγείται της προσπάθειας) και ο Στου Τζάκσον, άνθρωποι με τους οποίους συνδέεται με στενή φιλία εδώ και δεκαετίες.

Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται πως οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές (σύλλογος και επενδυτές) τρέχουν εδώ και μήνες κι έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να χαλάσουν. Ήτοι, βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων για να πέσουν οι υπογραφές και ο Ρικ Πιτίνο να ξεκινήσει να λειτουργεί (και) ως μέτοχος στον ιστορικό σύλλογο.

Η Ορτέζ είναι μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της LNB, έχοντας κατακτήσει εννέα φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, τρεις φορές το Κύπελλο, αλλά και το Κύπελλο Κόρατς το 1984. Για παραπάνω από μια δεκαετία όμως, έχει χάσει σημαντικά σε δύναμη και αίγλη, βρίσκεται μακριά από τη διεκδίκηση τίτλων και ψάχνει τον τρόπο για να επιστρέψει στον... αφρό.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ