NBA

Free Agency 2021: Όλες οι κινήσεις της πρώτης ημέρας στο ΝΒΑ

Free Agency 2021: Όλες οι κινήσεις της πρώτης ημέρας στο ΝΒΑ
2021 AP PHOTO/PAUL SANCYA

Ορμητικές οι ομάδες του ΝΒΑ στην πρώτη ημέρα της Free Agency 2021, με τους Μαϊάμι Χιτ να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τους Μιλγουόκι Μπακς να κρατούν τον Μπόμπι Πόρτις, τον οποίο είχαν θεωρήσει προτεραιότητά τους.

Με φόρα μπήκαν πολλές ομάδες στη Free Agency 2021, με το Μαϊάμι όμως να κάνει τη διαφορά καθώς κράτησε τον Τζίμι Μπάτλερ, κράτησε τον Ντάνκαν Ρόμπινσον και απέκτησε τον Κάιλ Λάουρι με 90 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια ώστε να αναβαθμίσει τη θέση του πλέι μέικερ με στόχο να επιστρέψει άμεσα στην ελίτ της Ανατολικής Περιφέρειας και του ΝΒΑ. Η παραμονή του αναπληρωματικού ψηλού, Ντεγουέιν Ντέντμον, που μπορεί να ανοίξει το γήπεδο με το περιφερειακό του σουτ, ήταν ακόμα μία καλή κίνηση στον δρόμο για την πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να κάνει ο οργανισμός.

Θρίαμβος για τους Μπακς που κράτησαν τον Μπόμπι Πόρτις για ακόμη δύο χρόνια, αντί μόλις 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο 26χρονος ψηλός είχε πολύ μεγαλύτερες προτάσεις και μάλιστα από ανταγωνίστριες ομάδες, όμως περνάει καλά στο Μιλγουόκι, έχει αγαπηθεί όσο λίγοι, κερδίζει και έτσι προτίμησε την επιτυχία από τα χρήματα για να παραμείνει σημαντικός στο rotation του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Τα Ελάφια έχασαν, πάντως, τον Πι Τζέι Τάκερ που μετακόμισε στους Μαϊάμι Χιτ και πλέον χρειάζονται το συντομότερο δυνατό τον αντικαταστάση του, έναν ευέλικτο παίκτη που θα παίζει σε πολλές και θα μαρκάρει επίσης πολλές θέσεις.

Ο Λόνζο Μπολ μετακόμισε στους Μπουλς για 85 εκατομμύρια δολάρια έως το καλοκαίρι του 2025, με την ομάδα του Σικάγο να στέλνει τον Τόμας Σατοράνσκι και τον Γκάρετ Τεμπλ μαζί με ένα draft pick β' γύρου στους Νιου Ορλίανς Πέλικανς. Λίγες ώρες μετά, οι Ταύροι έδωσαν 37 εκατομμύρια στον Άλεξ Καρούζο και τον "έκλεψαν" από τους Λέικερς που δεν μπορούσαν να τον πληρώσουν. Όσο για τους Πέλικανς, που έπρεπε να καλύψουν το κενό που άφησε ο Μπολ; Πήραν μέσω sign-and-trade τον Ντεβόντε Γκρέιαμ, με 47 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Οι Νικς κράτησαν τον έκτο παίκτη τους, τον γκαρντ Άλεκ Μπερκς, με 32 εκατομμύρια για τρία χρόνια και στη συνέχεια έδωσαν άλλα 30 στον Νέρλενς Νοέλ που απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί είτε ως πενταδάτος, είτε ως backup σέντερ. Και δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγες ώρες μετά πρόσφεραν 78 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια στον Εβάν Φουρνιέ, πριν κρατήσουν και τον Ντέρικ Ρόουζ με 43 εκατομμύρια για την επόμενη τριετία. 183 εκατομμύρια σε δύο ώρες!

Μεγάλη συμφωνία και για τον γκαρντ Νόρμαν Πάουελ που πήρε πενταετές συμβόλαιο 90 εκατομμυρίων και μάλιστα χωρίς options από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, την ώρα που ο Μπλέικ Γκρίφιν έδινε τα χέρια με τους Μπρούκλιν Νετς για ακόμη έναν χρόνο.

Ο Τζάρετ Άλεν, από την πλευρά του, πήρε 100 εκατομμύρια δολάρια για να μείνει για άλλα πέντε χρόνια στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι τον απέκτησαν στα μέσα της περασμένης σεζόν από τους Μπρούκλιν Νετς. Ένας άλλος σέντερ, ο Άλεξ Λεν, έδωσε τα χέρια με τους Σακραμέντο Κινγκς για διετές συμβόλαιο.

Ο Τούρκος περιφερειακός, Φουρκάν Κορκμάζ, πήρε 15 εκατομμύρια για τρία χρόνια ώστε να συνεχίσει στους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς, ενώ ο Γκάρι Τρεντ θα συνεχίσει να σκοράρει κατά ριπάς για τους Τορόντι Ράπτορς, οι οποίοι του έδωσαν 54 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια. Τον είχαν αποκτήσει από τους Μπλέιζερς, τον πιστεύουν και του το έδειξαν.

Ο Κέλι Ολίνικ, αντίθετα, πήρε 37 εκατομμύρια από τους Πίστονς πριν τον ακολουθήσει ο γκαρντ Κόρι Τζόζεφ (10 για δύο) και ο Τρέι Λάιλς (5 για δύο), ενώ ο Μάικ Κόνλει πήρε 72.5 εκατομμύρια από τους Τζαζ για να μείνει στο Σολτ Λέικ Σίτι έως το καλοκαίρι του 2024. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ έμεινε στους Μάβερικς για ακόμη τέσσερα χρόνια αντί 74 εκατομμυρίων δολαρίων, το ίδιο έκανε ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που πήρε μονοετή συμφωνία, εκεί πήγε από τους Νικς για 30.5 εκατομμύρια για τρία χρόνια ο σουτέρ Ρέτζι Μπούλοκ, ενώ ο Τι Τζέι ΜακΚόνελ πήρε 35.2 για να συνεχίσει στους Πέισερς που έχασαν τον Νταγκ ΜακΝτέρμοτ (42 εκατομμύρια για τρία χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς) αλλά τον αντικατέστησαν με τον Τόρι Κρεγκ που που θα κοστίσει 10 εκατομμύρια για δύο σεζόν.

Ο Κρις Πολ δεν μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει με άλλες ομάδες, έδωσε τα χέρια με τους Σανς και θα μείνει στο Φοίνιξ έως τα 40 του, έως το καλοκαίρι του 2025 δηλαδή, για ένα ποσό που φτάνει τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Σπουδαίο συμβόλαιο για τον πολύπειρο πόιντ γκαρντ που επιβραβεύθηκε για την συμμετοχή του στους NBA Finals 2021 με την ομάδα της Αριζόνα.

Ο πολύπειρος φόργουορντ Τζεφ Γκριν συμφώνησε να μετακομίσει στους Νάγγετς για 10 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια, ο περιφερειακός Μορίς Χάρκλες πήρε 9 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια από τους Σακραμέντο Κινγκς, ο φόργουορντ ΤζαΜάικαλ Γκριν γυρίζει στο Ντένβερ για να πάρει 17 εκατομμύρια έως το καλοκαίρι του 2023, ενώ ο ψηλός Ζακ Κόλινς πήρε 22 εκατομμύρια από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και αποχαιρέτησε τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο stretch-five Μάικ Μασκάλα έμεινε στους Θάντερ με μόλις 7 εκατομμύρια για δύο χρόνια, ενώ οι Λέικερς πήραν όπως αναμενόταν τον Τρέβορ Αρίζα για να του δώσουν την θέση του βασικού σμολ φόργουορντ καθώς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα παίξει στο τέσσερα κι ο Άντονι Ντέιβις στο πέντε. Στο Λος Άντζελες μετακόμισε κι ο σούτινγκ γκαρντ Γουέιν Έλινγκτον, επίσης με μονοετές συμβόλαιο, ώστε να προσφέρει το καλό περιφερειακό του σουτ ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά και ο φόργουορντ Κεντ Μπέιζμορ, ένας χρήσιμος ρολίστας για το βάθος του πάγκου.

Σε μια μικρότερη κίνηση, οι Ατλάντα Χοκς κράτησαν τον φόργουορντ Σόλομον Χιλ, ενώ ο Νικολά Μπατούμ θα επιστρέψει στους Λος Άντζελες Κλίπερς με διετές συμβόλαιο και με option για τον δεύτερο χρόνο. Ο ΤζαΒέιλ ΜακΓκί συμφώνησε με τους Σανς για έναν χρόνο και πέντε εκατομμύρια και θα τους βοηθήσει ως αναπληρωματικός ψηλός καθώς ο Ντιάντρε Έιτον ήταν πολύ μόνος στους NBA Finals και οι Μπακς το εκμεταλλεύθηκαν.

Ο Ντάνιελ Τάις πήρε 36 εκατομμύρια για να παίξει στους Ρόκετς έως το καλοκαίρι του 2025 και μετακομίζει στο Χιούστον για να μπει σε μια νεανική φροντ λάιν στην οποία θα βρίσκονται οι Αλπερέν Σενγκούν, Ουσμάν Γκαρούμπα, Κρίστιαν Γουντ. Καλή κίνηση από τους Ατλάντα Χοκς που έδωσαν 4 εκατομμύρια και μονοετές συμβόλαιο στον Γκόργκι Τζενγκ, έναν αξιόλογο ψηλό που θα γεμίσει τον πάγκο τους και θα ανταπεξέλθει σε πολλούς και διάφορους ρόλους στη διάρκεια της περιόδου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ