NBA

Φρανκ Βόγκελ: Η οδοντόβουρτσα και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Φρανκ Βόγκελ: Η οδοντόβουρτσα και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Οι Λέικερς σήκωσαν το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, με καθοδηγητή τον Φρανκ Βόγκελ. Μία μπάλα και ένα τρικ με μια οδοντόβουρτσα, ήταν αρκετά έτσι ώστε να ξέρει από μικρός τι θέλει να κάνει στην υπόλοιπη ζωή του.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που σε σημαδεύουν είτε με θετικό είτε με αρνητικό αντίκτυπο. Ο 47χρονος τεχνικός των Λέικερς, Φρανκ Βόγκελ, ο οποίος πλέον είναι πια πρωταθλητής στο NBA, έμαθε από τα πολύ άγουρα κιόλας χρόνια του, ποιον δρόμο θα ακολουθήσει και δεν αλλαξοπίστησε ποτέ.

Ήταν 21 Ιουνίου του 1973, όταν στο Γουάιλντγουντ του Νιου Τζέρσεϊ γεννήθηκε ο μικρός Φρανκ. Εκεί έμεινε για αρκετά χρόνια, σ’ ένα μικρό σπίτι μαζί με την μητέρα του που λάτρευε.

Το 1981 στα οκτώ μόλις χρόνια, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη, κάνοντας ποδαρικό στην αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν. Ο πιτσιρικάς Φρανκ, βγήκε στο πλατό με μία οδοντόβουρτσα και μία μπάλα μπάσκετ (ναι απ’ αυτές τις πορτοκαλί, σπυριάρες μπάλες των ανοιχτών γηπέδων).

Άρχισε να βουρτσίζει τα δόντια του, ενώ στην άκρη της οδοντόβουρτσα είχε στηριγμένη την μπάλα μπάσκετ. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, για να πετύχει κάτι τέτοιο, είχε κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Από μικρή ηλικία του άρεσε να κάνει κόλπα και τρελαινόταν να βλέπει ζογκλέρ, μάγους να κάνουν τρικ και γενικότερα τέτοιου είδους θεάματα.

Εκείνο το βράδυ, ήταν αυτό που του άλλαξε τη ζωή. Ο λόγος δεν ήταν ότι συνειδητοποίησε την αγάπη του για το άθλημα, αλλά η επιμονή που έκρυβε μέσα στην ψυχή του, που για μια τέτοια νεαρή ηλικία είναι κάτι το αξιοπρόσεκτο.

Η έννοια αυτή ήταν και είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο, διότι εάν το κρύο απόγευμα του 1990 δεν είχε το θάρρος και κυρίως την επιμονή να σώσει τόσο τη ζωή του όσο και της μητέρας του, τότε ίσως να μην μιλάγαμε γι’ αυτόν.

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη του 1990, ενώ βρισκόταν στο σπίτι με την μητέρα του, έπιασε ξαφνικά φωτιά και κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Ο ίδιος έσπευσε να την βρει και κατάφεραν να βγουν σώοι από το σπίτι, ενώ αυτό καιγόταν ολοκληρωτικά.

Από το 1991 και μετά, αφότου αποφοίτησε από ο γυμνάσιο και από τη σχολή που σπούδαζε προ-ιατρική, ήξερε πως αυτό θα κρατήσει για λίγο και ότι θα απασχοληθεί πλήρως με το μπάσκετμπολ.

Το 1994, πήγε στο Κεντάκι, στο οποίο διετέλεσε τόσο μαθητής όσο και μάνατζερ της ομάδας των Γουάιλντκατς, ενώ το 1995 γνώρισε τον σπουδαίο Ρικ Πιτίνο.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού εκτίμησε τον νεαρό Φρανκ, αφού πέρα από τις δυνατότητες που είχε στο management της ομάδας, ήταν αρκετά καλός και στα μαθήματά του.

Όπως λέει ο λαός, ο καλός αργά ή γρήγορα ανταμείβεται, έτσι και ο Βόγκελ. Όταν ο Πιτίνο αποφάσισε να πάει στη Βοστώνη για λογαριασμό των Σέλτικς, μίλησε στους υπεύθυνους για τον Φρανκ, καθώς υπήρχε μία κενή θέση για τον υπεύθυνο βίντεο. Η θέση δεν άργησε να καλυφθεί, αφού ο Βόγκελ προσλήφθηκε αμέσως.

Ο νυν πρωταθλητής ΝΒΑ ανέλαβε για τέσσερα χρόνια τον τομέα του βίντεο και τη σεζόν 2001/02 προήχθη σε βοηθός προπονητή, έναν ρόλο στον οποίο έμεινε μέχρι το 2004 που αποχώρησε από τη Βοστώνη ο Πιτίνο.

Η σημαντική δουλειά του ως βοηθός τόσο στους Σέλτικς, όσο και στους Λέικερς - Γουίζαρντς αντίστοιχα, είχε φανεί και οι ιθύνοντες των Πέισερς αποφάσισαν το 2011 να του δώσουν την ευκαιρία να εξελιχθεί ως υπηρεσιακός κόουτς της ομάδας, μετά από τη φυγή του Τζιμ Ο’ Μπράιεν.

Κάπου εκεί πραγματοποιήθηκε το όνειρο του παιδιού με τα τρικ που δεν σταματήσει να κάνει, μέχρι να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο κοινός παρονομαστής, επιμονή, ήταν και είναι στο DNA του, κάτι που ακόμη και σήμερα φαίνεται από τον τρόπο που διαχειρίζεται και προπονεί την ομάδα του LA και αναμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ