ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φόστερ: "Διαμαντίδης και Αλβέρτης σε εμπνέουν να παίξεις για τον Παναθηναϊκό"

Ο Μάρκους Φόστερ σε φάση από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο Μάρκους Φόστερ σε φάση από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Μάρκους Φόστερ δήλωσε ότι το δίδυμο των Αλβέρτη-Διαμαντίδη στην ηγεσία του Παναθηναϊκού και η ιστορία τους αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους παίκτες των "πράσινων"

Ο Μάρκους Φόστερ είναι καλά διαβασμένος. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να μην πρόλαβε ουσιαστικά να δει τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη να αγωνίζονται, αλλά ξέρει τι σημαίνουν για τον Παναθηναϊκό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και παραδέχθηκε ότι παίρνει κίνητρο από αυτό.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV στο πλαίσιο της εκπομπής "Pick n' Roll" του Βασίλη Σκουντή και αποθέωσε τα δύο τοτέμ του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αναλυτικά ο Μάρκους Φόστερ δήλωσε:

Για το πόσο έτοιμος είναι για την πρόκληση του Παναθηναϊκού: "Είναι πάντα δύσκολο να μεταφέρεσαι σε ένα υψηλότερο επίπεδο, ειδικά όταν μιλάς για την Euroleague που είναι μια από τις καλύτερες λίγκες στην Ευρώπη. Τα πάντα για μένα έχουν να κάνουν με το πόση υπομονή θα δείξω, με το πόσο περιμένω την σειρά μου να έρθει, δεν είναι κάτι που γίνεται μέσα σε ένα βράδυ. Απαιτεί δουλειά από εμένα.

Όσο παίζω το παιχνίδι μου, με τον τρόπο που ξέρω, νομίζω πως θα έχω μια πετυχημένη σεζόν. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτή την πρόκληση. Αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου, το να καταφέρω μετά την περσινή σεζόν μου στο Ισραήλ να μπω στο περιβάλλον της Euroleague και είμαι ευτυχής που τα κατάφερα, με το να εντάξω τον εαυτό μου σε έναν σύλλογο με ιστορία όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Με έχει ενθουσιάσει όλο αυτό.

Με την ομάδα που έχουμε, αν φέρω την απαιτούμενη ενέργεια και παίξω όπως μπορώ, τότε θα βοηθήσω το σύνολό μας και θα πετύχουμε πράγματα για τα οποία ο κόσμος αμφιβάλλει ότι μπορούμε να κάνουμε".

Για το αν υπάρχει αυξημένη πίεση στο "τριφύλλι": "Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση γιατί δεν υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις από εμάς φέτος. Μέσα στα αποδυτήρια, όμως, υπάρχουν οι απαιτήσεις από κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να δίνουμε τα πάντα. Αν αυτό συμβαίνει, έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε αγώνες. Θα είναι μια μεγάλη σεζόν, αλλά αν προχωρήσουμε κομμάτι – κομμάτι, θα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα".

Για την σχέση του με τον Γιώργο Βόβορα: "Είχα ακούσει πολλά για αυτόν. Ειδικά ο εκπρόσωπός μου με είχε πληροφορήσει για το ότι βρίσκεται στην Ευρώπη για αρκετό καιρό, είναι στον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια. Ξέρω, επίσης πως είναι καταρτισμένος, έχοντας παράλληλα εργαστεί δίπλα σε ορισμένους σπουδαίους προπονητές και η παρουσία του εδώ θα βοηθήσει την καριέρα του. Από τη στιγμή που μιλήσαμε το καλοκαίρι, ενθουσιάστηκα που θα παίξω για εκείνον. Τώρα που παίζω για αυτόν, το απολαμβάνω".

Για τον Στέφανο Δέδα, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνίστηκε πέρυσι στην Χάποελ Χολόν: "Με βοήθησε πάρα πολύ μαθαίνοντας μου μικρά πράγματα τα οποία θα με πήγαιναν στο επόμενο επίπεδο. Η σύνδεσή του με την Ελλάδα κατέστησε εύκολο για τον ίδιο να με συστήσει ώστε να έρθω στον Παναθηναϊκό. Παίζοντας για τον Στέφανο Δέδα, βελτίωσα το παιχνίδι μου σε πολλούς διαφορετικούς τομείς".

Για τους Φραγκίσκο Αλβέρτη-Δημήτρη Διαμαντίδη: "Λατρεύω την συνεργασία μαζί τους. Ακούγοντας ότι θα είναι στην ηγεσία της ομάδας ήταν κάτι που με ενθουσίασε. Υπήρξαν παίκτες και ξέρουν όλα όσα απαιτεί να κάνει κάποιος για να γίνει καλός παίκτης. Γνωρίζουν ποιος είναι ο δρόμος. Μαθαίνοντας από αυτούς και βλέποντας πώς έπαιζαν, σε εμπνέουν να βγεις και να τιμήσεις τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που το έκαναν κι εκείνοι".

Δείτε το VIDEO με την συνέντευξη του Φόστερ:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ