FINAL FOUR

Final Four - Κύπελλο Γυναικών: Οι δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων

Final Four - Κύπελλο Γυναικών: Οι δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στα Χανιά (8-10/4), με τους προπονητές και τις αρχηγούς των τεσσάρων φιναλίστ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ελευθερία Μοσχάτου και Χανιά) να εύχονται να πάνε όλα καλά.

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών (8-10/4) ξεκινάει αύριο (8/4) στα Χανιά και στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου. Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων αναφέρθηκαν στην διοργάνωση, ευχαρίστησαν την πόλη των Χανιών και είχαν ως κοινό μότο ότι αποστολή όλων είναι η διαφήμιση του μπάσκετ Γυναικών.

Υπενθυμίζεται το αναλυτικό πρόγραμμα του Final Four:

Ημιτελικοί - Παρασκευή 8 Απριλίου

  • 17:00 Ελευθερία Μοσχάτου - Χανιά
  • 20:00 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Τελικός - Κυριακή 10 Απριλίου

  • 15:00 Νικητής Α’ Ημιτελικού-Νικητής Β’ Ημιτελικού

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το ERTFLIX

Οι δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων "μονομάχων":

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια του Παναθηναϊκού): "Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω την πόλη και τον Δήμαρχο. Είναι ευχάριστο ότι επανέρχεται ο θεσμός. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Τα παιχνίδια Κυπέλλου όμως είναι διαφορετικά παιχνίδια και δεν παίζει κανέναν ρόλο η προϊστορία των ομάδων στο πρωτάθλημα. Καλή επιτυχία σε όλους. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και ελπίζω ο κόσμος να χαρεί τα παιχνίδια.

Κάθε ομάδα κάνει προετοιμασία ανάλογα με τον αντίπαλο και τον θεσμό. Εμείς έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία. Είμαστε έτοιμοι για τον ημιτελικό".

Λολίτα Λύμουρα (αρχηγός Παναθηναϊκού): "Στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν αυτό το τρόπαιο. Έχουμε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όποια ομάδα παίξει δυνατά για 40 λεπτά θα κερδίσει. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και να δουν από κοντά τα παιδιά τι σημαίνει γυναικείο μπάσκετ".

Μάρτινς Ζίμπαρτς (προπονητής Ολυμπιακού): "Ειναι καλό για το μπάσκετ γυναικών αυτή η διοργάνωση, γιατι διαφημίζει το άθλημα. Θα δούμε πολύ κόσμο να διαφημίζει το μπάσκετ και τις Ελληνίδες παίκτριες. Θα υπάρχουν πολλές διεθνείς παίκτριες εδώ και θα παιχτεί μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Από την αρχή της σεζόν ήταν ο στόχος μας να είμαστε εδώ και προπονούμαστε για αυτό τον θεσμό, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει.

Στο τέλος των ντέρμπι, που κρίνονται στις λίγες κατοχές, το μόνο που έχει σημασία είναι ποιος θα πάρει την σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Αυτό κάνει την διαφορά".

Εβίνα Σταμάτη (αρχηγός Ολυμπιακός): Αρχικά να ευχαριστήσω την πόλη και τους ανθρώπους για την φιλξενία. Εμάς το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και ήρθαμε να το διεκδικήσουμε. Κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες. Είναι ένας θεσμός με διαφορετική ψυχολογία από το πρωτάθλημα. Για εμένα όμως αυτός που θα είναι πιο συγκεντρωμένος θα πάρει τον τίτλο. Εύχομαι να γίνουν ανταγωνιστικά παιχνίδια και εμείς να διαφημίσουμε το άθλημα που αγαπάμε.

Είμαστε χαρούμενες που είμαστε εδώ. Για εμάς ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ένας ημιτελικός με ψυχολογία τελικού".

Μάριος Δεσποτάκης (προπονητής Ελευθερίας Μοσχάτου): "Για μας είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε στην διοργάνωση. Το καταφέραμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι μία γιορτή του μπάσκετ. Ελπίζουμε ο κόσμος να το χαρεί και πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια και στους ημιτελικούς και στον τελικό. Εμείς ερχόμαστε στο τουρνουά με απουσίες λόγω τραυματισμών. Τα παιδιά όμως έχουν δουλέψει σκληρά, έχουν ενθουσιασμό και θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Με τα Χανιά έχουμε παίξει δύο φορές στο πρωτάθλημα και κρίθηκαν και τα δύο στις λεπτομέρειες. Τέτοια παιχνίδια είναι πολύ οριακά. Τα Χανιά είναι καλή ομάδα και έχουμε προετοιμαστεί για να την αντιμετωπίσουμε"

Δεσπονα Θεοδορωμανωλάκη (αρχηγός Ελευθερίας Μοσχάτου): "Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα να παίρνει μέρος σε έναν τέτοιο θεσμό. Είναι χαρά για εμάς που είμαστε εδώ. Να έχουμε υγεία όλες οι ομάδες. Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι διαφορετικά από του πρωταθλήματος και όλα μπορούν να γίνουν".

Θάνος Σόφτσης (προπονητής Χανίων): Κάθε φορά όλοι οι προπονητές και οι παίκτες λένε ότι οι πιθανότητες είναι 4χ25. Εμείς θεωρούμε ότι οι ομάδες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχουν πλεονέκτημα. Κάποτε όμως ο Πρωτέας Βούλας κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας ομάδα Α1, οπότε από εκεί παίρνουμε δύναμη.

Για τον θεσμό του Κυπέλλου, το βασικό είναι ότι κάθε φορά αναδεικνύεται η περιοχή που διοργανώνει το Final Four. Τα Χανιά έχουν σπουδαίους προορισμούς και ομορφιές. Όσοι έρθουν μπορούν να τα απολαύσουν όλα. Να ευχηθώ υγεία σε όλους και να ευχηθώ στην διοίκηση της Ομοσπονδίας να επιτευχθούν τα οράματα στο μπάσκετ Γυναικών, γιατί το αξιζουν τα κορίτσια επειδή δουλεύουν σκληρά.

Η ομάδα των Χανίων έχει αναδείξει πολλά παιδιά στις εθνικές ομάδες. Μακάρι να έρθουν κι άλλα παιδιά και να προσεγγίσουμε κι άλλα παιδιά στις μικρές ηλικίες. Είναι η πρώτη φορά που τα Χανιά φτάνουν μέχρι εδώ. Η επιτυχία μας ωστόσο για εμένα ήταν η πρόκριση στα playoffs του πρωταθλήματος"

Γεωργία Τσιχλάκη (αρχηγός Χανίων): "Τα Χανιά έχουν ξαναδιοργανώσει Final Four, αλλά είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε μέρος και είναι σημαντικό για εμάς. Μακάρι να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα"

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ