ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Final Four 2022: Σήκω Ντούντα να δεις τον Μπαρτζώκα

EUROLEAGUE 2021-2022 /  /      FINAL-4 (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / / FINAL-4 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγορεύθηκε καλύτερος προπονητής της σεζόν στη Euroleague και ο Βασίλης Σκουντής τον βάζει στη διαδικασία να ξεφυλλίσει το άλμπουμ των αναμνήσεων του…

Θα έβαλε κάποιο βύσμα ο λεγάμενος ώστε να αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμα της Euroleague, δεν εξηγείται αλλιώς… Από καταβολής της διοργάνωσης ο καλύτερος προπονητής της σεζόν ανακοινώνεται πολύ μετά το Final Four της Ευρωλίγκας, αλλά φαίνεται πως ο Μπαρτζώκας δεν κρατιόταν και ήθελε το βραβείο του εδώ και τώρα!

Το δικαιούται, δεν αντιλέγω και δεν αποκλείεται κιόλας να το αξίζει δυο φορές, εάν κι εφόσον ο Ολυμπιακός διανύσει όλο τον δρόμο και φύγει από εδώ την Κυριακή με… υπέρβαρο!

Δεν πρόλαβα να βρεθώ στη Stark Arena, ας όψεται το γεγονός ότι δεν βρήκα πρωινή πτήση για να φτάσω εγκαίρως στο Βελιγράδι και έχασα το καλύτερο!

Ο Μεσίνα, ο Γκέρσον, ο Ζέλικο και ο Αταμάν

Το εννοώ αυτό, διότι όντας βετεράνος των Final Four και μετρώντας στην καμπούρα μου 34 στα 34 από δαύτα, δεν σηκώνω κουβέντα επ’ αυτού… Μπροστά στις συνεντεύξεις Τύπου της παραμονής, οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι για τα… μπάζα!!!

Εκεί βρίσκεται το ζουμί και όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα…

Ειδικότερα με τον Ομπράντοβιτς, τον Γκέρσον και τον Μεσίνα γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος, αλλά και ο Αταμάν μου φαίνεται εφάμιλλος τους, οπότε καλύπτει τα κενά…

Σήκω Γέρο να μας δεις!

Υπήρξε επίσης συγκινητική ως εικόνα, αλλά και ως ουσία η απονομή του βραβείου στον Μπαρτζώκα όχι απ’ όποιον κι όποιον, αλλά από τη Νένα Ιβκοβιτς και αυτή η σημειολογία είναι πολλω λογιώ συμβολική…

Ο Μπαρτζώκας διαδέχθηκε τον Ντούντα στον πάγκο του Ολυμπιακού τον οποίο οδήγησε στο repeat, ενώ το εφετινό Φάιναλ Φορ διεξάγεται στη γενέτειρα του «Σοφού» που έφυγε από τη ζωή στις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου…

Μακάβριο είναι αυτό, αλλά βλέποντας το ενσταντανέ ακαριαία παραποίησα αυτό που φώναζαν μεσούσης της δικτατορίας στην κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου…

Σήκω Γέρο να μας δεις! Καλά τα καταφέρνει λοιπόν ο Μπαρτζώκας…

Ο Άντιτς και ο "Μίστερ Μπιν"

Και για να βάλω και μια πινελιά τρολαρίσματος, πολύ καλά τα καταφέρνει για… Μίστερ Μπιν! Αυτή η ιστορία έχει την πλάκα της, χώρια που απέδειξε κιόλας πόσο ακομπλεξάριστος είναι ο τότε και νυν προπονητής του Ολυμπιακού…

Το 2013 λοιπόν ο Πέρο Αντιτς τον είχε αποκαλέσει "Μίστερ Μπιν", αλλά ο Μπαρτζώκας όχι μόνο δεν παρεξηγήθηκε, αλλά το πρωί μετά τον τελικό πήγε σε ένα μαγαζί στο Λονδίνο και αγόρασε μια μπλούζα στην οποία εικονιζόταν σε μια χαρακτηριστική γκριμάτσα ο Ρόουαν Άτκινσον.

Και τη φόρεσε κιόλας επιτόπου για να αυτοσαρκασθεί!

Βεβαίως όταν κατακτάς μια τέτοια κούπα, όχι μπλούζα του Μίστερ Μπιν μπορείς να φορέσεις, αλλά ακόμη και του Ανέστη Βλάχου, που πάντοτε υποδυόταν στις ταινίες τον κακό!

Πλάκα πλάκα αυξάνονται και πληθύνονται οι υπερβάσεις του Μπαρτζώκα, οπότε σπολλάτη του!

Από τον Άγιο Θωμά στην Ολύμπια

Η πρώτη από δαύτες είχε να κάνει με το γεγονός ότι από διευθυντής του γηπέδου του Αγίου Θωμά και προπονητής της Πεύκης έλαβε προαγωγή σε ασίσταντ κόουτς του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μαρούσι.

Η δεύτερη συντελέσθηκε το 2005 όταν ο Γιώργος Μαλάκος, ο οποίος έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον Μπαρτζώκα τον έχρισε πρώτο προπονητή στην Ολύμπια Λάρισας.

Το καλό τρίτωσε με την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι αδελφοί Αγγελόπουλου (στους οποίους αφιέρωσε κιόλας σήμερα το βραβείο) το 2012 όταν του ανάθεσαν την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ακολούθησε ο θρίαμβος του(ς) το 2013 στο Λονδίνο και σήμερα βίωσε άλλη μια πολύ ξεχωριστή και εξόχως τιμητική στιγμή με την ανακήρυξη του σε προπονητή της χρονιάς στη Euroleague.

Και εις ανώτερα, μαθές!

Πριν από 22 χρόνια, ο Γιάννης Ιωαννίδης, καλή του ώρα, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Αμερική και παρασυρμένος από τον Πατ Ράιλι είχε πει ότι "και τα βουνά αλλάζουν". Και ο Μπαρτζώκας επίσης αλλάζει και όσοι τον γνωρίζουν καλά επισημαίνουν ότι προϊόντος του χρόνου παρουσιάζει μια μεταστροφή στις προσεγγίσεις του: για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια μπήκε κι ελόγου του στο τριπάκι των παικτών που διαθέτουν αθλητικότητα…

Οι πρόεδροι και οι συνεργάτες

Δεν έχει αλλάξει πάντως στην εμπιστοσύνη που δείχνει στους συνεργάτες του και γι’ αυτό ουδείς εξεπλάγη από το γεγονός ότι σήμερα αφιέρωσε το βραβείο όχι μόνο στους προέδρους της ομάδας, αλλά και στα μέλη του επιτελείου του.

Όλους ανεξαιρέτως και κυρίως τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη τους εμπιστεύεται, τους ακούει, δεν τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και στο τέλος της ημέρας αυτή η ομαδική λειτουργία αποβαίνει επ’ ωφελεία της ομάδας.

Το κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα είναι απλό, υπό την έννοια ότι έχει στο μυαλό του ένα σενάριο από το οποίο δεν ξεφεύγει εύκολα…

Ο Πασκουάλ, ο Ζούρος και η… άχνη ζάχαρη

Σε αυτή τη στάση του μοιάζει με τον Τσάβι Πασκουάλ, τον οποίο διαδέχθηκε κιόλας στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Καταλανός είναι πολύ πιο σχολαστικός από τον Μπαρτζώκα, χώρια που έχει κιόλας μανία με τα πολλά συστήματα…

Αυτός είναι ένας επί πλέον λόγος για τον οποίο ο Βαγγέλης Αγγέλου λέει ότι "ο Πασκουάλ και ο Ζούρος κάνουν τη ζάχαρη άχνη και θα κοουτσάρουν μέχρι τα ογδόντα τους"!

Ο Μπαρτζώκας έχει καταστρώσει ένα πλάνο με προαποφασισμένες επιλογές που αφορούν ακόμη και τις αλλαγές και τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, εξ ου και το γεγονός ότι είναι ο προπονητής ο οποίος έχει καλέσει τα λιγότερα τάιμ άουτ στην εφετινή διοργάνωση της Euroleague.

Μια πάσα παραπάνω

Είναι επίσης εμμονικός με την κυκλοφορία της μπάλας και με ό,τι αυτή προϋποθέτει και συνεπάγεται…

Το passing game αποτελεί μια από τις ναυαρχίδες του δόγματος του, γι’ αυτό μάλιστα ο Ολυμπιακός εκτελεί πολλά σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα των κατοχών του: ακόμη και όταν απομένουν τέσσερα ή πέντε δευτερόλεπτα και υπάρχουν προοπτικές για ένα καλό σουτ ο Μπαρτζώκας ζητεί μια πάσα παραπάνω!

Το εξτραδάκι!

Σε τελική ανάλυση είναι ένας προπονητής που προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και αυτή η φιλοσοφία του εξηγεί το γιατί ο Ολυμπιακός παράγει συχνά σπουδαία spot up σουτ.

Στο τέλος της ημέρας μοιραία όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος: ο Μπαρτζώκας κρίθηκε από αυτό και στις 12 Μαΐου του 2013 στο Λονδίνο και στις 9 Οκτωβρίου του 2014 στο ΟΑΚΑ και πριν από δυο εβδομάδες στο ΣΕΦ με τη νίκη επί της Μονακό και την πρόκριση στο Final Four …

Και θα κριθεί πάλι στον ημιτελικό κόντρα στην Αναντολού Εφές…

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 “κατεβάζει” την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β.Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ EUROLEAGUE FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ