FINAL FOUR 2022

Final Four 2022: Πηγαίνεις Βελιγράδι; Αυτά θα φας κι αυτά τα μέρη θα επισκεφθείς

Final Four 2022: Πηγαίνεις Βελιγράδι; Αυτά θα φας κι αυτά τα μέρη θα επισκεφθείς
HARRIS STAVROU | 24MEDIA

Από το γηπεδάκι του Βασίλη Σπανούλη μέχρι τον Πύργο Αβάλα και από το Κάστρο Καλεμέγκνταν μέχρι την Κνεζ Μιχάιλοβα, αυτά είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στο Βελιγράδι, στο οποίο και θα περάσεις όμορφα, αλλά και θα φας καλά.

Χιλιάδες Έλληνες θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Βελιγράδι για το Final Four της EuroLeague, για να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με την Αναντολού Εφές (19/5 στις 19:00) και, ελπίζουμε, στον τελικό της 21ης Μαΐου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα.

Ποια είναι όμως τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στην πρωτεύουσα της Σερβίας; Και ποια είναι τα παραδοσιακά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει; Πάμε να κάνουμε μια βόλτα και με την βοήθεια του Happy Traveller, Ευτύχη Μπλέτσα.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο, αυτό στο οποίο θα βγάλετε τις καλύτερες αναμνηστικές φωτογραφίες, είναι το Κάστρο Καλεμέγκνταν. Με υπέροχη θέα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη, έχει το Στρατιωτικό Μουσείο και μερικές εκθέσεις, μαζί με το πάρκο των Δεινοσαύρων και τα ιστορικά ανοιχτά γηπεδάκια που ακόμη χρησιμοποιούνται από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα. Το Κάστρο χτίστηκε το 279 προ Χριστού, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, είναι δωρεάν, είναι ένα υπέροχο, ρομαντικό, δροσερό σημείο για να περάσετε μερικές ώρες χωρίς άγχος.

Το πιο κεντρικό σημείο της πόλης θεωρείται η Κνεζ Μιχάιλοβα, η οδός στην οποία θα βρει κάποιος εστιατόρια, καφέ και όμορφα σημεία για να φάτε ένα παγωτό στο χέρι.

Αν έχετε αυτοκίνητο και λίγο περισσότερο χρόνο, αξίζει να επισκεφθείτε τον Πύρο Αβάλα (Avala Tower), έναν πύργο τηλεπικοινωνιών που βρίσκεται στο Όρος Αβάλα, λίγο έξω από το Βελιγράδι. Ο πύργος καταστράφηκε στις 29 Απριλίου του 1999, ανακατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο του 2006 και από τον Απρίλιο του 2010 είναι ξανά ανοιχτός για το κοινό. Έχει ύψος 206 μέτρων και απεριόριστη θέα που θα σας δικαιώσει.

Δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε το ανοιχτό γηπεδάκι που φέρει το όνομα του Βασίλη Σπανούλη. Βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, μπορείτε να το βρείτε στον χάρτη με ευκολία και σίγουρα είναι ένα καλό spot για μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πάρτε την γραμμή 2 του τραμ και κάντε τον κύκλο του κέντρου της πόλης. Διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι η πιο εύκολη επιλογή για να νιώσετε τα vibes του Βελιγραδίου. Και είναι και δωρεάν. Επισκεφθείτε και το Μουσείο του Νίκολα Τέσλα. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερη από μία ώρα, θα δοκιμάσετε κάποια πειράματα, θα νιώσετε την δύναμη του ηλεκτρισμού, σε ένα πραγματικά υπέροχο αξιοθέατο στη μνήμη του προγόνου του Ντούσαν Ίβκοβιτς!

Αν πάρετε μαζί σας μαγιό και αντέχετε να βουτήξετε στα ποτάμια της πόλης, επισκεφθείτε το νησάκι Άντα Τσιγκάνλιγια. Πρόκειται για έναν υπέροχο προορισμό, με ξαπλώστρες και με επισκέπτες που μπορούν να φτάσουν εξαψήφιο αριθμό ημερησίως. Τέλος, το Ζέμουν είναι μία γειτονιά, ένα προάστιο του Βελιγραδίου πολύ γραφικό, πολύχρωμο, βρίσκεται κοντά στο Νέο Βελιγράδι και στην Σταρκ Αρένα, δεν θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλη διαδρομή, δεν θα σπαταλήσετε χρόνο και ενέργεια.

Όσο για το φαγητό; Πρόκειται για μία μίξη μεσογειακής, βυζαντινής, βαλκανικής και κεντροευρωπαϊκής κουζίνας. Από το Αϊβάρ (κόκκινες πιπεριές και μελιτζάνα) που απλώνεται σε ψωμί ως αλοιφή και την Σέρπσκα Σαλάτα (ψιλοκομένα λαχανικά όπως τομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και πιπεριές), μέχρι τις γεμιστές πιπεριές που θυμίζουν τα δικά μας γεμιστά, τον Σάρμα (γεμιστός ντολμάς με λαχανικά), την Γκιμπάνιτσα (τυρόπιτα με φύλλο και αυγό), το Τσεβαπτσίτσι (τα δικά μας κεμπάπ) και την θρυλική Πλιεσκάβιτσα, ένα μεγάλο μπιφτέκι με γαρνιτούρα ρύζι, σαλάτα και κόκκινες πιπεριές, η σερβική κουζίνα θα σας εντυπωσιάσει και θα γεμίσει το στομάχι σας πριν και μετά από τους αγώνες, μεσημέρι ή αργά το βράδυ σε κάθε γειτονιά του Βελιγραδίου.

Μπορείτε να δείτε μερικές επιλογές, για κάθε γούστο και για κάθε πορτοφόλι, εδώ.

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 “κατεβάζει” την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β.Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ