FINAL FOUR 2022

Final Four 2022, Ο Σάσα Βεζένκοβ στο SPORT24: "Έχω δει πολλές φορές τη φάση με τον Μίτσιτς, δεν ξέρω"

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ SPORT24

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην κάμερα του SPORT24 μετά από την λήξη του μικρού τελικού, αναφέρθηκε στην ψυχολογία του μετά από τον χαμένο ημιτελικό και αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη.

Στον ημιτελικό κόντρα στην Αναντολού Εφές ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν εκείνος που έπαιξε άμυνα πάνω στον Βασίλιε Μίτσιτς, με τον Σέρβο να ευστοχεί στο νικητήριο τρίποντο στέλνοντας τους Τούρκους στον τελικό.

Μετά από τον μικρό τελικό και την ήττα από την Μπαρτσελόνα, ο Βεζένκοβ μίλησε στην κάμερα του SPORT24 αναφέρθηκε στην ψυχολογία του μετά από τον ημιτελικό και στα πολλά μηνύματα στήριξης που έλαβε, ενώ τόνισε πως είδε πολλές φορές την τελευταία φάση.

Αποστολή στο Βελιγράδι - Σπύρος Καβαλιεράτος

Παράλληλα αποθέωσε με την σειρά του τον Γιώργο Πρίντεζη και έθεσε ξεκάθαρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως τον στόχο του Ολυμπιακού.

Για την ψυχολογία του και αν είναι πλέον καλύτερη: "Σίγουρα ο χρόνος τα γιατρεύει όλα, είναι νωπό το πως χάσαμε και το πώς αγωνιστήκαμε την Πέμπτη. Προσπαθήσαμε σήμερα πρωτίστως για τους οπαδούς μας που έμειναν και μας στήριξαν να δώσουμε το 100% αλλά δεν καταφέραμε να φύγουμε με νίκη. Πρέπει να συσπειρωθούμε γιατί ο μεγάλος στόχος της σεζόν είναι μπροστά μας".

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί έλαβα πολλά μηνύματα στήριξης και αγάπης, τόσο από τα από δικά μου άτομα όσο και γενικά κόσμο του Ολυμπιακού, ακόμα και στο δρόμο ή στο ξενοδοχείο. Τους ευχαριστώ. Προσπαθώ να δίνω το 100% για αυτή την ομάδα και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Σίγουρα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές αλλά σημασία έχει να μαθαίνουμε από τις κακές και να βρεθούμε σε 20 μέρες να είμαστε εμείς αυτοί που θα είμαστε χαρούμενοι".

Για το αν μπορεί το προσεχές διάστημα να γιατρέψει τις πληγές του Ολυμπιακού ενόψει των playoffs της Stoiximan Basket League: "Εξ αρχής ο μεγάλος στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Πρώτα το κύπελλο και μετά το πρωτάθλημα. Όλοι παλεύουν και θέλουν το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι μαζί με τον κόσμο μας και το πλεονέκτημα έδρας να παρουσιαστούμε σοβαροί και να πάρουμε τον τίτλο".

Για τον Γιώργο Πρίντεζη και την αποθέωση που γνώρισε: "Όλοι αισθανόμαστε δέος γιατί ο Γιώργος πέρα από θρύλος και τρομερός μπασκετμπολίστας είναι και τρομερός άνθρωπος. Μαθαίνεις δίπλα του καθημερινά. Είναι ένας άνθρωπος που ελαφραίνει το κλίμα, που κάνει πλάκα. Είναι ευχάριστο να βρίσκεται γύρω του. Θέλαμε να φύγουμε από εδώ με μία κούπα ή μία νίκη και για αυτόν. Μακάρι να πάνε όλα καλά να είμαστε υγιείς και σε 20 μέρες να ξαναχαμογελάσει και αυτός".

Για το αν είδε τη φάση με τον Μίτσιτς και αν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο: "Την έχω δει πάρα πολλές φορές και πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Στο βίντεο φάνηκε ότι ήμουν ήμουν πιο κοντά του όταν σούταρε από όσο πίστευα. Είναι μεγάλος παίκτης, έχουμε δει τόσους μεγάλους παίκτες να βάζουν τέτοια σουτ.

Από την μία πλευρά μπορεί να πει κάποιος ότι το σουτ που πήρε ήταν "εύκολο", αφού και αν το έχανε υπήρχε η παράταση και θα υπήρχε μία δεύτερη ευκαιρία. Από την άλλη, η κλάση του είναι τεράστια και - όσο και να τον δυσκόλεψα- μάλλον δεν τον δυσκόλεψα αρκετά, για αυτό και παίζει στον τελικό. Συνεχίζουμε, ζούμε με αυτά, μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Πραγματικά μου δίνει κίνητρο και κουράγιο να συνεχίσω αυτό που έγινε".

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 "κατεβάζει" την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β. Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και μεταδίδουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR EUROLEAGUE ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ