FINAL FOUR 2022

Final Four 2022, Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο SPORT24: "Φανταστικό αυτό που μου λες για τον Φουρνιέ"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο SPORT24
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο SPORT24

Στην κάμερα του SPORT24 ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Final Four της EuroLeague, μιλώντας ξεχωριστά για τον Εβάν Φουρνιέ και τον Γιώργο Πρίντεζη, προτού επιλέξει τις στιγμές που σημάδεψαν τη σεζόν.

Ένα πολύ πλατύ χαμόγελο ευχαρίστησης σχηματίστηκε στο πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα όταν ενημερώθηκε για την επιθυμία που εξέφρασε ο Γάλλος Εβάν Φουρνιέ να παίξει στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που επιστρέψει στην Ευρώπη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Παντελής Διαμαντόπουλος

Μιλώντας στην κάμερα του SPORT24, κόουτς της ελληνικής ομάδας απάντησε ότι "αυτό που μου λες είναι φανταστικό, δεν το ήξερα" και εξήγησε πως "αποτυπώνει αυτό που είχα πριν από μερικές ημέρες ότι ο Ολυμπιακός είναι τρομερά ελκυστικός προορισμός για κάθε παίκτη, όταν βλέπουν αυτήν την υποστήριξη. Ο παίκτης θέλει να τον υποστηρίζουν και στα δύσκολα και δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για το brand name της ομάδας μας. Να βλέπεις την αποθέωση που ο Γιώργος Πρίντεζης είχε από τον κόσμο σε μια χρονιά που ουσιαστικά δεν είχε μεγάλη συμμετοχή και ρόλο. Αν από αυτό το Final Four έπρεπε να διαλέξω δύο πράγματα θα ήταν ο φανταστικός κόσμος και η αποθέωση στον Πρίντεζη".

Ο κορυφαίος κόουτς της EuroLeague για το 2021-22 συμφώνησε στο 100% ότι αυτός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να σταματήσει ο Γιώργος Πρίντεζης, εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο. Ανέφερε ότι "ιδανικά θα ήταν να έχει σηκώσει και τον τίτλο", αλλά συνέχισε λέγοντας ότι "ο αθλητισμός έχει μεγάλες στεναχώριες, απογοητεύσεις εντάσεις, λύπες και λίγες χαρές γιατί έτσι είναι. Μετά από μια προσφορά τόσων χρόνων δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Είδα και ένα βιντεάκι ότι συγκινήθηκε. Μου θύμισε όχι Ελλάδα, μου θύμισε λίγο Ευρώπη προς Αγγλία, όπου ανεξάρτητα από αποτέλεσμα εκτιμάει τους θρύλους της ομάδας".

Δυστυχώς δεν μας έκατσε η ζαριά

Για τη συνολική γεύση που του άφησε το φινάλε της ευρωπαϊκής πορείας των ερυθρόλευκων τη περιέγραψε ως "γλυκόπικρη", εξηγώντας πως "όταν ξαναμπούμε στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε στεναχώρια. Νιώθω ότι είχαμε παραπάνω πίεση και ίσως είναι δική μου ευθύνη αυτό που δεν διαχειριστήκαμε. Ένιωσα ότι κάποιοι βασικοί παίκτες μας ήταν στρεσαρισμένοι από το feeling που έχω ξέροντάς τους.

Απόδειξη ότι δεν σουτάραμε την μπάλα καλά, ενώ γενικά είχαμε καλή χρονιά από την περιφέρεια. Δεν μπορώ να παραπονεθώ ότι δεν πήγαμε τελικό, γιατί παίξαμε στην μία κατοχή με την Εφές και δυστυχώς δεν μας έκατσε η ζαριά. Πιστεύω ότι στην παράταση θα είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και να είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί στον τελικό. Δεν έγινε και γι' αυτό είναι πικρή. Όλη η χρονιά βέβαια είναι φοβερά επιτυχημένη".

Ο Ολυμπιακός θα γίνει καλύτερος του χρόνου

Αναλύοντας την απόδοση του Ολυμπιακού συνολικά στο Final Four επισήμανε: "Ήμασταν διστακτικοί γενικά στα παιχνίδια. Αυτό φάνηκε στο ποσοστό στο τρίποντο και στις αμυντικές επιδόσεις μας. Θα έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι αμυντικά στο τουρνουά. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τα φάουλ σε μις ματς. Το σώμα αντιδρά συνήθως όπως είναι το μυαλό. Το γεγονός ότι συνηθίσαμε να το κάνουμε αυτό, να σουτάρουμε καλά και να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να θυσιάζουμε τον προσωπικό χρόνο μας, κάνοντας δεύτερο προσωπικό φάουλ νωρίς, δεν μας άφησε διαχειριστούμε την παραπάνω πίεση που είχαμε".

Ο Μπαρτζώκας σημείωσε ακόμη πως "πρέπει να μείνουμε στη φετινή χρονιά, γιατί έχουμε έναν τίτλο και μετά να δούμε πώς θα ενισχυθεί η ομάδα το καλοκαίρι. Έχει κορμό από καλούς παίκτες με συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός θα γίνει καλύτερος του χρόνου, αλλά δεν μπορείς να πεις κάτι γιατί έχεις μπροστά το πρωτάθλημα".

Κάνοντας, τέλος, τον απολογισμό και επιλέγοντας τις στιγμές ο Έλληνας κόουτς σημείωσε: "Χωρίς αμφιβολία το τρίποντο του Μίτσιτς μάς πόνεσε πολύ. Βέβαια είναι μέσα στο μπάσκετ, έχουμε ζήσει εκατοντάδες. Είναι αλήθεια, εμείς το διαλέξαμε, έχει εναλλαγή συναισθημάτων. Η καλύτερη στιγμή ήταν η υποστήριξη του κόσμου στα ματς με τη Μονακό και η κορύφωση ήταν οι 12.000 που ταξίδεψαν εδώ. Μου μένει λίγη στεναχώρια. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η πιο δύσκολη λίγκα στον πλανήτη είναι η EuroLeague. Παίζεις από τον Οκτώβριο 40 τελικούς και έρχεσαι εδώ με την πιθανότητα να έχεις 1-2 τραυματίες ή 1-2 παίκτες σε κακή φόρμα από τραυματισμό. Έτσι είναι όμως η Ευρωλίγκα. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι πως είμαι ευγνώμων και περήφανος".

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 "κατεβάζει" την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β. Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και μεταδίδουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR FINAL 4 EUROLEAGUE FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ