FINAL FOUR 2022

Final Four 2022, Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο SPORT24: "Δεν μπαίνω στο τριπάκι να ακούσω τους προπονητές της εξέδρας"

Final Four 2022, Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο SPORT24: "Δεν μπαίνω στο τριπάκι να ακούσω τους προπονητές της εξέδρας"
SPORT24

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για την απόφαση να παίξει άμυνα ο Ολυμπιακός στην τελευταία κατοχή του αγώνα με την Αναντολού Εφές, αλλά και το πώς διαχειρίζεται τους προπονητές της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον μικρό τελικό της EuroLeague κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτό όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα του SPORT24 κατά τη διάρκεια της media availability του Ολυμπιακού γι αυτά που προηγήθηκαν στον χαμένο ημιτελικό με την Αναντολού Εφές. Για την τελευταία άμυνα πάνω στον Βασίλιε Μίτσιτς, για την απόφαση να μη γίνει φάουλ, αλλά και για τους προπονητές της εξέδρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Βασίλης Σκουντής

Για τους προπονητές του πάγκου και της εξέδρας: "Δεν μπαίνω στο τριπάκι να ακούσω τους προπονητές της εξέδρας. Είμαι αρκετά χρόνια στο επάγγελμα, έμαθα να μην ασχολούμαι με αυτό. Είναι μέρος της δουλειάς να δέχεσαι κριτική. Δεν έχω κανένα παράπονο. Άλλος έλεγε να κάνουμε φάουλ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε όποιον τον ρώταγε γιατί δεν έκανε κάτι, του έλεγε "εσύ πού το έχεις κάνει αυτό;". Το έλεγε με τη λογική πως αν το έχεις κάνει κάπου και έχει πιάσει, πες το να το κάνω κι εγώ. Κανείς δεν είχε κάτι να του απαντήσει εκεί λοιπόν. Έχει πλάκα αυτό. Όλοι λένε γιατί κάναμε το ένα ή το άλλο. Η δική μου απόφαση ήταν να βασιστούμε στην άμυνά μας, η οποία είχε δώσει μόνο βολές στην Αναντολού Εφές στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν είχε σκοράρει με άλλο τρόπο. Παίξαμε καλή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Σε άλλα μέρη του παιχνιδιού, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει άλλα πράγματα, να είχαμε εκτελέσει καλύτερα την επίθεσή μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει μπροστά, αν βάζαμε κάποια ανοιχτά σουτ. Χάσαμε κάποια transition, χάσαμε κάποιες βολές. Αν περνούσαμε μπροστά, θα τους βάζαμε μεγάλη πίεση. Αλλά δεν έγινε. Τώρα για την τελευταία φάση, αν είχαμε κάνει φάουλ κι ο Μίτσιτς είχε βάλει δύο βολές, θα λέγαμε γιατί δεν παίξαμε μια άμυνα. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική".

Για το τι του άρεσε περισσότερο και τι τον τσάντισε περισσότερο: "Δεν πιστεύω ότι είχαμε κάποιους παίκτες σε πραγματικά καλή βραδιά. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί ότι θα παλέψουμε, το κάναμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε σε πολλά συγκεκριμένα πράγματα καλύτερη εκτέλεση, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Θα μπορούσαν κάποιοι παίκτες να είναι πιο συγκεντρωμένοι σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού. Δεν μπόρεσαν να κοντρολάρουν τα συναισθήματά τους γιατί ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με τέτοια σημασία. Κι έπαιξαν περισσότερο με το ένστικτο. Πού φαίνεται η διαφορά του έμπειρου σε τέτοια παιχνίδια; Βασίζεται περισσότερο στην γνώση, την εμπειρία και το ομαδικό παιχνίδι. Αυτός που θέλει πιο πολύ, προσπαθεί να το κερδίσει με μια ορμητικότητα, που πολλές φορές δεν χρειάζεται".

Για την τελευταία φάση και το σουτ του Βασίλιε Μίτσιτς: "Είπε ότι περίμενε πως θα του κάνουμε φάουλ, εμείς όμως του κάναμε κάτι που δεν περίμενε. Γι αυτό του δώσανε την μπάλα, για να σουτάρει αυτός τις βολές. Το ότι μπήκε το σουτ... Θα μπορούσαμε να μαρκάρουμε καλύτερα το σουτ; Δεν ξέρω. Υπήρχαν πολλά σημεία του παιχνιδιού νωρίτερα, που θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι και να μην καθόμαστε να συζητάμε αυτά τώρα. Το μπάσκετ όμως είναι έτσι. Κάποτε το Σαν Αντόνιο δεν έκανε φάουλ κι έχασε με τρίποντο του Ρέι Άλεν. Όλες αυτές οι αποφάσεις παίρνονται με το ένστικτο, με τις γνώσεις της ομάδας σου, των παικτών σου και με τι βλέπεις να γίνεται. Είχαμε επιθετικό πρόβλημα στο τέλος. Αμυντικά όμως ήμασταν καλοί, οπότε αποφασίσαμε να στηριχθούμε στην άμυνα. Κάναμε μια σύσκεψη με τους βοηθούς μου, είπαμε να παίξουμε άμυνα. Στην παράταση θα ήταν έξω ο Μπράιαν Ντάνστον, είχαν φορτωθεί με φάουλ οι ψηλοί τους. Πιστεύαμε πως αν πάμε στην παράταση, θα έχουμε μια καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε".

Πλάνα Βίντεο: Χρήστος Πανάγος

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 έχει κατεβάσει την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β.Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ