FIBA WORLD CUP

FIBA Ranking: Ανέβηκε στην 7η θέση η Ελλάδα

FIBA Ranking: Ανέβηκε στην 7η θέση η Ελλάδα
FIBA FIBA

Η Ελλάδα ξεπέρασε την Λιθουανία στο Ranking της FIBA και ανέβηκε στην 7η θέση μετά την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Κίνας.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να διακριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, τερμάτισε στην 11η θέση και δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Τουλάχιστον, προκρίθηκε στο προολυμπιακό τουρνουά και παράλληλα ανέβηκε μία θέση στο Ranking της FIBA, επομένως είναι πλέον 7η στην παγκόσμια κατάταξη και 4η στην Ευρώπη, ξεπερνώντας για 12,5 πόντους την Λιθουανία.

Η διαφορά δημιουργήθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στα οποία η Ελλάδα νίκησε την Τσεχία 84-77 και η Λιθουανία την Δομινικανή Δημοκρατία 74-55. Εάν οι Λιθουανοί είχαν νικήσει τους Δομινικανούς με 20 και όχι με 19 πόντους διαφορά, τότε θα είχαν πάρει 100 έξτρα πόντους και θα ήταν αυτοί στην 7η θέση και όχι η Ελλάδα...

Παρά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την 7η θέση των ΗΠΑ, η κατάσταση στις πρώτες δύο θέσεις παρέμεινε αναλλοίωτη, καθώς οι Αμερικανοί παρέμειναν στην κορυφή και η "ρόχα" δεύτερη, με πολύ μικρότερη όμως διαφορά πλέον.

Την μεγαλύτερη άνοδο στο Ranking της FIBA, τουλάχιστον ως προς τις πρώτες 20-25 χώρες, την είχαν η Αυστραλία (ανέβηκε οκτώ θέσεις και είναι πλέον 3η), η Τσεχία (ανέβηκε από την 24η θέση στην 10η) και η Πολωνία, η οποία είναι πλέον 12η και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν 25η.

Αντιθέτως, δύο θέσεις έπεσαν οι Γάλλοι (5οι από 3οι), οι Σέρβοι (6οι από 4οι) και οι Λιθουανοί (8οι από 6οι), ενώ στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε η Αργεντινή, που μέχρι πρότινος ήταν 5η.

Οι πρώτες 15 θέσεις στο παγκόσμιο Ranking έχουν ως εξής:

FIBA Ranking: Ανέβηκε στην 7η θέση η Ελλάδα

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ