ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Φενέρμπαχτσε εναντίον EuroLeague: "Διαιτητικές αποφάσεις καθόρισαν τον νικητή κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Παναθηναϊκό"

Ο Πιέρια Χένρι σε αγώνα της Φενέρμπαχτσε
Ο Πιέρια Χένρι σε αγώνα της Φενέρμπαχτσε FENERBAHCE BEKO ISTANBUL

Με επιθετική ανακοίνωση λίγο μετά τις 3 το πρωί της Τετάρτης (27/10) η Φενέρμπαχτσε διαμαρτυρήθηκε μία ημέρα πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (28/10, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για τις αποφάσεις των διαιτητών στην ήττα από την Μπαρτσελόνα, ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις στους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ρεάλ.

Η ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Μπαρτσελόνα (74-76) με το buzzer-beater του Νίκολα Μίροτιτς για την 6η αγωνιστική της EuroLeague είχε και τρίτο ημίχρονο και μάλιστα (πολύ) αργά. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/10 για την ακρίβεια, με την Φενέρ να εκδίδει ανακοίνωση εναντίον των διαιτητών λίγο μετά τις 3 το πρωί, μία ημέρα πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ( (28/10, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στο ΣΕΦ.

Ο τουρκικός σύλλογος τα βάζει ανοιχτά με τις αποφάσεις των διαιτητών, μην μένοντας μάλιστα στην ήττα από την Μπαρτσελόνα, αφού γίνεται αναφορά τόσο στις ήττες από τον Παναθηναϊκό (7 Οκτωβρίου με 91-87) όσο και από την Ρεάλ (21 Οκτωβρίου με 70-69).

"Τα λάθη των διαιτητών που έχουμε δει από το ξεκίνημα της σεζόν, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι απαράδεκτα όπως έχει παρακολουθήσει όλος ο μπασκετικός κόσμος, έχουν κάνει αδύνατο για τον σύλλογο να μείνει σιωπηλός για το θέμα" αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο η ανακοίνωση, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Σε τρεις αγώνες που δώσαμε, κόντρα σε Παναθηναϊκό στις 7 Οκτωβριου, Ρεάλ στις 21 Οκτωβρίου και Μπαρτσελόνα στις 26 Οκτωβρίου, υπήρξαν αμφισβητούμενες αποφάσεις που καθόρισαν τον νικητή.

Η πλειοψηφία αυτών των αποφάσεων πάρθηκαν σε κρίσιμες στιγμές των αγώνων, με τρόπο που άλλαξε η πορεία του παιχνιδιού και περιελάμβαναν αντιαθλητικά φάουλ που δεν έχουμε ξαναδεί να καταλογίζονται. Επιπροσθέτως, αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν σε αντίθεση με τα στάνταρ των διαιτητών σε προηγούμενα παιχνίδια.

Γνωρίζουμε ότι η EuroLeague σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν έχει απολογηθεί επίσημα στις ομάδες που επλήγησαν από διαιτητικές αποφάσεις.

Αν και διατηρίσαμε την ψυχραιμία μας μέχρι τώρα, έχει γίνει αδύνατο να διατηρήσουμε αυτή την στάση μετά τα τελευταία γεγονότα. Ο σύλλογός μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες της EuroLeague και πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους μετόχους με την παρουσία δυνατών χορηγών από το τουρκικό μπάσκετ, το οποίο έχει ιστορία μεγάλων επενδύσεων και δεν δέχεται αυτή την άδικη αντιμετώπιση από τους διαιτητές".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ