ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές: Ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Τουρκία

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές: Ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Τουρκία
BEKO FENERBAHCE

Στην Άγκυρα μονομαχούν το απόγευμα της Τετάρτης (28/9, 19:00) η Φενέρμπαχτσε των Ιτούδη - Καλάθη και η Αναντολού Εφές διεκδικώντας τη κούπα που θα χαρίσει σε αμφότερες αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν.

Δημήτρης Ιτούδης και Νικ Καλάθης εναντίον Εργκίν Αταμάν και Βασίλιε Μίτσιτς.

Στην Άγκυρα φιλοξενείται απόψε (28/9, 19:00, LIVE από το SPORT24) το 36ο Κύπελλο του Προέδρου, ή αλλιώς το τουρκικό Super Cup, και η πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε θα κοντραριστεί με την κυπελλούχο (και πρωταθλήτρια Ευρώπης) Αναντολού Εφές, με στόχο αμφότερων το πρώτο τρόπαιο της νέας σεζόν.

Οι δύο ισχυρές ομάδες της Πόλης είναι οι πλέον επιταχυμένες του θεσμού που διοργανώνεται από το 1985, αλλά ενεργοποιείται ξανά ύστερα από μια διετία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η Εφές έχει 12 κατακτήσεις σε 23 παρουσίες, ενώ αντίστοιχα η Φενέρμπαχτσε 7 σε 16.

Το 2019 η Αναντολού είχε επιβληθεί 79-74, αλλά έκτοτε μεσολάβησαν πάρα πολλά. Ιδίως στους Κιτρινομπλέ που μέσα στο καλοκαίρι άλλαξαν αρκετά. Κυρίως σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας και στρατηγικής προσέγγισης, αφού πλέον το κουμάντο έχει περάσει στον Δημήτρη Ιτούδη κι ακολούθως στον Νικ Καλάθη.

Από την άλλη, η Εφές συνεχίζει με ιθύνοντα νου τον πανούργο Εργκίν Αταμάν κι ένα ενισχυμένο ρόστερ που της έχει χαρίσει τις δύο διαδοχικές ευρωκούπες.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει σίγουρα ψυχολογία για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου που βρίσκεται προ των πυλών.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ