ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 62-71: Ήταν το φαβορί και το έδειξε

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 62-71: Ήταν το φαβορί και το έδειξε
FENERBAHCE BEKO ISTANBUL

Η Αναντολού Εφές μπήκε ως φαβορί στον τελικό του "Κυπέλλου του Προέδρου" απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, έναν τίτλο που δικαιολόγησε μέχρι κεραίας, κατακτώντας την πρώτη κούπα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η Αναντολού Εφές εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας έναντι της Φενέρμπαχτσε (ελέω τον λιγότερων αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό) και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς στην Τουρκία.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν από νωρίς το προβάδισμα (10-20 στο 8'), δίχως να κινδυνεύσουν επί της ουσίας. Ακόμη κι όταν η Φενέρμπαχτσε έφτασε στο -5 (20-25) στα μισά της δεύτερης περιόδου, ένα εντυπωσιακό τετράλεπτο αρκούσε για να γράψει πρόωρα τον επίλογο της αναμέτρησης. Βλέπετε, το +5 έγινε +20 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, με τη συνέχεια να είναι πάνω - κάτω η ίδια.

Παρά τις μικρές εκλάμψεις της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (κυρίως στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου), η Αναντολού Εφές απάντησε με τον δέοντα τρόπο και προστάτευσε το προβάδισμα που είχε αφού οι κοντοί της Φενέρμπαχτσε έχασαν τα σουτ που θα την οδηγούσαν σε απόσταση βολής στο τελευταίο δίλεπτο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-23, 23-42, 36-54, 62-71.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ