ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Φασούλα: "Την Εθνική Γυναικών την χαρακτηρίζει η ψυχή και το πάθος, όπλο μας η άμυνα"

Η Μαριέλλα Φασούλα με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος
Η Μαριέλλα Φασούλα με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος EUROKINISSI

Η Μαριέλλα Φασούλα μίλησε στη σελίδα της ΕΟΚ για την συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στο EuroBasket τονίζοντας πως όπλα της ομάδας είναι η ψυχή και η άμυνά της.

Η Εθνική Γυναικών είναι και πάλι παρούσα σε τελική φάση EuroBasket και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για την μεγάλη πρόκληση στη Βαλένθια. Η Μαριέλλα Φασούλα είναι από τους κύριους πυλώνες αυτής της Εθνικής και μίλησε στη σελίδα της ΕΟΚ για τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας, το πάθος και την ψυχή που έχει η Εθνική αλλά και το μεγάλο τους όπλο που θα είναι η άμυνα.

Στο EuroBasket η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Σερβία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο.

"Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντική η επιστροφή μας σε EuroBasket. Νομίζω ότι η Εθνική έχει καταφέρει πολλά αυτά τα χρόνια. Θέλαμε πολύ να είμαστε στο EuroBasketκαι τα καταφέραμε, αν και έχουμε μια ομάδα ανανεωμένη και με πολλά νέα πρόσωπα. Θέλαμε να φέρουμε την Εθνική εκεί που μας την παρέδωσε η προηγούμενη γενιά.

Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο EuroBasketκαι θέλουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Την Εθνική Γυναικών την χαρακτηρίζει η ψυχή και το πάθος. Έχουμε όπλο μας την άμυνα και από εκεί ξεκινάνε όλα για μας. Αυτό μας δίνει την ομαδικότητα που θέλουμε στο παιχνίδι μας, ενώ σημαντικό είναι να μείνουμε πιστοί στο πλάνο των προπονητών μας. Δεν φοβόμαστε, εμπιστευόμαστε η μία την άλλη και αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα μας στο παρκέ".

Αναφορικά με την προετοιμασία που έχει κάνει η Εθνική ομάδα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό κομμάτι, η Φασούλα ανέφερε: "Δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι είναι και το ψυχολογικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμες και σε αυτό τον τομέα προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στους αγώνες. Δουλεύουμε βέβαια στις προπονήσεις σε καθημερινή βάση να δέσουμε σαν ομάδα, να βρούμε την χημεία μας και να χτίσουμε σε αυτό.

Στα φιλικά που δώσαμε δείξαμε κάποια καλά στοιχεία, όμως υπάρχουν και πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε. Όσο πιο δυνατός είναι ο αντίπαλος τόσο το καλύτερο. Αυτά τα φιλικά μας βοηθάνε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμες στις επίσημες υποχρεώσεις μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ