Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έξι ομάδες της Α1 Γυναικών ζητούν να καθυστερήσει η επανέναρξη του πρωταθλήματος

Μπάλα και μπασκέτα
Μπάλα και μπασκέτα EUROKINISSI

Με επιστολή τους στους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά, έξι σύλλογοι της Α1 Γυναικών ζητούν να καθυστερήσει τουλάχιστον 3 εβδομάδες η επανεκκίνηση της σεζόν, καθώς και κάλυψη των εξόδων τους και αλλαγή κανονισμών για τις μεταγραφές.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών στις 7 Μαρτίου, ωστόσο υπάρχουν έξι ομάδες που δεν θέλουν αυτό να συμβεί τόσο άμεσα. Και έχουν και επιχειρήματα.

Με επιστολή που έστειλαν με αποδέκτες τον Υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον Γ.Γ Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, οι έξι σύλλογοι (Νίκη Λευκάδας, Χανιά, Σπόρτιγκ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟΖ) αναφερουν ότι δεν ρωτήθηκαν ποτέ αν είναι εφικτό να ξεκινήσει τόσο άμεσα το πρωτάθλημα και ζητάνε μία σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύσουν για να δεχθούν την επανέναρξη.

Συγκεκριμένα, οι έξι σύλλογοι ζητούν αρχικά 3 εβδομάδες προθεσμία για να κάνουν μία μίνι προετοιμασία προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί, αφού οι αθλήτριές τους τόσο καιρό δεν είχαν αγώνες στα πόδια τους και είναι επικίνδυνο για την υγεία τους να ξεκινήσουν άμεσα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι ζητούν να γίνεται ένας αγώνας την εβδομάδα και όχι δύο όπως αναφέρει ο αρχικός σχεδιασμός.

Κατόπιν, οι έξι σύλλογοι ζητούν ακόμα οικονομική βοήθεια σε μία σειρά από θέματα. Συγκεκριμένα, ζητούν κάλυψη των εξόδων για τεστ κορονοϊού μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των εντός έδρας αγώνων, αλλά και των εξόδων τους για τα ταξίδια των αποστολών των ομάδων για τους εκτός έδρας αγώνες.

Παράλληλα, ζητούν ακόμα να αλλάξει η εγκύκλιος των μεταγραφών και να επιτραπεί σε κάθε ομάδα να κάνει έως και πέντε μεταγραφές, ακόμα και από ομάδες Α2, αφού μεταξύ άλλων οι ξένες παίκτριές τους αρνούνται να επιστρέψουν στην χώρα μας μόνο για δύο μήνες, ενώ κλείνοντας ζητάνε ακόμα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ισχύουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ