NBA

Έξαλλος ο Μαρκ Κιούμπαν, διέψευσε τις άσχημες σχέσεις του Ντόντσιτς με τον Βούλγαρη

Κρίσταπς Πορζίνγκις και Λούκα Ντόντσιτς σε φάση από αγώνα των Ντάλας Μάβερικς τον Δεκέμβριο του 2019
Κρίσταπς Πορζίνγκις και Λούκα Ντόντσιτς σε φάση από αγώνα των Ντάλας Μάβερικς τον Δεκέμβριο του 2019 2019 AP PHOTO/RICHARD W. RODRIGUEZ

Ένα κείμενο του Athletic βάζει φωτιά στους Ντάλας Μάβερικς, με τον ιδιοκτήτη του οργανισμού, Μαρκ Κιούμπαν, να χαρακτηρίζει "μ@λ@κίες" αυτά που γράφτηκαν για τη σχέση του Λούκα Ντόντσιτς με τον Χαράλαμπο "Μπομπ" Βούλγαρη.

Λίγο πριν ο Λούκα Ντόντσιτς διαπραγματευθεί με τους Μάβερικς για την επέκταση της συνεργασίας του, λίγο πριν μιλήσει μαζί τους για το μέλλον το δικό του αλλά και για το μέλλον του οργανισμού, το Athletic έβαλε φωτιά με ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως οι σχέσεις του Σλοβένου με σημαντικούς παράγοντες του οργανισμού δεν είναι αυτές που νομίζει ο κόσμος.

Σύμφωνα πάντα με το Athletic, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η αντιπάθεια που υπάρχει ανάμεσα στον Ντόντσιτς και τον Χαράλαμπο "Μπομπ" Βούλγαρη, στον οποίο ο Μαρκ Κιούμπαν έδωσε σημαντικό ρόλο το φθινόπωρο του 2018. "Ο Βούλγαρης είναι η φωνή με τη μεγαλύτερη επιρροή στους Μάβερικς από τη μέρα που μπήκε στην ομάδα, αυτός ελέγχει τις αλλαγές στο ρόστερ τις τελευταίες δύο σεζόν. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει ακόμη και για τις αρχικές πεντάδες του επί σειρά ετών προπονητή, Ρικ Καρλάιλ" γράφουν οι Τιμ Κέιτο - Σαμ Έιμικ.

"Ο Κιούμπαν είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος του οργανισμού, αλλά αυτός που συμβουλεύεται, γίνεται αυτομάτως το νούμερο 2 στους Μάβερικς. Ο Βούλγαρης αποφάσισε για την απόκτηση του Σεθ Κάρι και του Ντέλον Ράιτ στην πρώτη του σεζόν, πίστευε ότι ο Ράιτ έπρεπε να ξεκινάει δίπλα στον Ντόντσιτς και ήταν ο μοναδικός που το πίστευε αυτό. Η προσωπικότητά του και ο τρόπος με τον οποίο αποφάσιζε, συχνά ενοχλούσαν τους παράγοντες της ομάδας, τους παίκτες, δεν ξέρει να μιλάει και να συμπεριφέρεται" αναφέρει το ίδιο κείμενο του Athletic.

"Σε έναν αγώνα, ο Βούλγαρης καθόταν δίπλα στο παρκέ και έφυγε 45 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με τους Μάβερικς στο -10. Ο Ντόντσιτς τον είδε να αποχωρεί νωρίς και στα αποδυτήρια έλεγε στους συμπαίκτες του πως ήταν σαν να παράτησε την ομάδα. Από εκεί και πέρα, δεν είδε άλλον αγώνα" γράφουν οι Κέιτο - Έιμικ, που πήραν ένα σχόλιο από τον Κιούμπαν: "Ο Μπομπ κάνει σπουδαία δουλειά, υποστηρίζει τον προπονητή, το front office με μοναδικά δεδομένα που προσφέρουν πλεονεκτήματα".

Για την ιστορία, ο Χαράλαμπος "Μπομπ" Βούλγαρης είναι ένας 45χρονος Ελληνοκαναδός επαγγελματίας παίκτης στοιχήματος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αναλυτές στοιχηματισμού παγκοσμίως, με την περιουσία του να έχει δημιουργηθεί από πονταρίσματα σε αγώνες του ΝΒΑ από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Από το φθινόπωρο του 2018 έχει τον ρόλο του Διευθυντή Ποσοτικής Έρευνας και Ανάπτυξης στους Ντάλας Μάβερικς, χωρίς να γνωρίζει κάποιος πως, που και πότε ξεκίνησε η σχέση του με τον Μαρκ Κιούμπαν.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς είδε το κείμενο του Athletic το απόγευμα της Δευτέρας (14/6) και έξαλλος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως "πρόκειται για μ@λ@κίες. Ο δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή μου λίγο πριν από τη δημοσίευση του κειμένου. Δεν του μίλησα, περίμενα να δημοσιευθεί και στη συνέχεια του πρόσθερα τα αληθινά γεγονότα". Για την ιστορία, ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να υπογράψει πρόωρη επέκταση 201.5 εκατομμυρίων δολαρίων που θα τον κρατήσει στο Ντάλας έως το καλοκαίρι του 2027.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ