EUROLEAGUE

EuroLeague: Τα δεδομένα για την wild card και ο χάρτης της διοργάνωσης

EuroLeague: Τα δεδομένα για την wild card και ο χάρτης της διοργάνωσης
EUROKINISSI

Η Άλμπα Βερολίνου, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, είναι η εκλεκτή της EuroLeague για να πάρει την wild card για την διοργάνωση της σεζόν 2019/20. Δείτε τον "χάρτη" της διοργάνωσης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η Άλμπα Βερολίνου βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του EuroCup, αλλά η Βαλένθια τής χάλασε τα σχέδια. Η ομάδα του Άιτο Ρενέσες, όμως, έχει την ευκαιρία μέσω της γερμανικής λίγκας να πάρει το εισιτήριο για την EuroLeague της αγωνιστικής περιόδου 2019/20. Ακόμα, όμως, και αν αυτό δεν συμβεί, η Άλμπα είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στην EuroLeague της νέας σεζόν, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Sportando" είναι η εκλεκτή της διοργάνωσης για να πάρει την wild card που απομένει.

Οι "μονομάχοι" της EuroLeague της νέας σεζόν θα αυξηθούν από 16 σε 18 και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα συμμετάσχουν με wild card η Μπάγερν Μονάχου και η Βιλερμπάν. Η Βαλένθια και ο Ερυθρός Αστέρας του Μίλαν Τόμιτς θα επιστρέψουν στη διοργάνωση, ενώ υπάρχουν ακόμα και οι 11 ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάλγκιρις) με εγγυημένο συμβόλαιο. Η κατάκτηση μάλιστα του EuroCup από την Βαλένθια είχε ως αποτέλεσμα να... ακυρωθεί το εισιτήριο που δίνει η Liga Endesa για την EuroLeague, καθώς δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται περισσότερες από τέσσερις ομάδες της ίδιας χώρας στην διοργάνωση.

Όσον αφορά τις τρεις.... κενές θέσεις, αυτές θα καλυφθούν από μία ομάδα της VTB League και μία του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ θα δοθεί ακόμα και μία wild card, την οποία σύμφωνα με το Sportando θα πάρει η Άλμπα Βερολίνου. Αν μάλιστα η Άλμπα Βερολίνου αγωνιστεί στην EuroLeague της νέας σεζόν με wild card και η Μπάγερν Μονάχου φτάσει ως τον τελικό του πρωταθλήματος Γερμανίας, τότε είναι πιθανό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωσης της νέας σεζόν, να συμμετάσχουν τρεις γερμανικές ομάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως και η Παρτίζαν είναι μία από τις ομάδες που έχει ακουστεί πως "θέλουν" να πάρουν την wild card για την EuroLeague της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Η ΕuroLeague της σεζόν 2019/20:

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα

Μπασκόνια

Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ζάλγκιρις

Αρμάνι Μιλάνο

Φενέρμπαχτσε

Αναντολού Εφές

Βαλένθια (κάτοχος EuroCup)

Ερυθρός Αστέρας (πρωταθλητής Αδριατικής Λίγκας)

*Πρωταθλήτρια VTB League

*Πρωταθλήτρια Γερμανίας

Μπάγερν Μονάχου (wild card)

Βιλερμπάν (wild card)

Η ομάδα που θα πάρει την wild card

*Αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπάγερν Μονάχου κατακτήσουν τον τίτλο, οι φιναλίστ ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην EuroLeague.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ