ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ξεκάθαρος για το ερυθρόλευκο ρόστερ

Ολυμπιακός: Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ξεκάθαρος για το ερυθρόλευκο ρόστερ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Χίμκι (12/10, 20:00) στη Μόσχα, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη στους παίκτες του τονίζοντας πως το ρόστερ της ομάδας του έχει κλείσει.

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της EuroLeague αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χίμκι (12/10, 20:00) και ο Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε την δυσκολία και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η αναμέτρηση, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας του.

Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς στο περιθώριο της "ανοικτής" προπόνησης των "ερυθρολεύκων" ρωτήθηκε για το αν το ρόστερ της ομάδας του έχει κλείσει και ήταν ξεκάθαρος: "Μέχρι στιγμής φυσικά. Ακούω διάφορες φήμες για το ποιον παίκτη παίρνουμε ή θα έπρεπε να πάρουμε. Δεν έχουμε συζητήσει καν κάτι τέτοιο".

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο ματς με την Χίμκι είχε δηλώσει πως "το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα συναρπαστικό. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης της φετινής σεζόν. Η Χίμκι είναι μία πολύ καλή ομάδα και πέρσι είχε μία πολύ καλή σεζόν. Έχει πολύ καλό προπονητή. Είναι ενδιαφέρον - δεν το λέω ειρωνικά - αλλά είναι ένα παιχνίδι της τύχης. Είναι ένας Έλληνας προπονητής που κατά το παρελθόν έχει κοουτσάρει με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Ολυμπιακό. Είχα την τύχη και την τιμή να προπονήσω αρκετούς παίκτες της με την εθνική ομάδα κι έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική. Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό".

Όσον αφορά το επίπεδο της ετοιμότητας της ομάδας του, τόνισε: "Δεν είναι δικαιολογία, αλλά στα μέσα της προετοιμασίας έλειπαν αρκετοί παίκτες για 10-15 ημέρες. Είμαι σε καλή κατάσταση και όπως και άλλες ομάδες που είχαν τον ίδιο θέμα προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό. Πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου μοιράζονται. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να μην κοιτάμε τι έγινε στο παρελθόν".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για τον Κώστα Παπανικολάου : 'Ήταν εκτός για τρεις εβδομάδες. Ήμασταν πάρα πολύ προσεκτικοί με την περίπτωσή του, τον παρακολουθούμε συνεχώς. Θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε".

ΤΟΥΠΑΝ: "ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ"

O Aξέλ Τουπάν από την πλευρά του παρατήρησε πως " είναι το πρώτο παιχνίδι στην Euroleague, είμαστε ενθουσιασμένοι, έχουμε προετοιμαστεί καλά, κάτι που φυσικά είναι καλό για την ομάδα και ανυπομονούμε να πάμε στην Μόσχα για το ματς. Ίσως είναι καλύτερα που αρχίζουμε με ένα εκτός έδρας παιχνίδι, δεν υπάρχει κάποιο αβαντάζ για τον γηπεδούχο από τόσο νωρίς".

Ο 26χρονος Γάλλος γκαρντ ο φόργουορντ, όμως, αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία του και τόνισε πως "είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς στην φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ, είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει γρήγορα. Τώρα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ