ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Ίσως είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη"

Μπλατ: "Ίσως είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στη σημασία που έχει η "μάχη του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό (9/11, 21:00) και δεν έκρυψε πως ανυπομονεί να το ζήσει. Τι είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (9/11, 21:00) και ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε πως είναι ανυπόμνος για να ζήσει το πρώτο του "αιώνιο" ντέρμπι.

"Είναι διπλή χαρά και ευχαρίστηση, το ίδιο ισχύει και για τους φιλάθλους. Θα είναι ένα σπουδαίο για την EuroLeague, αλλά είναι και το ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο με παράδοση και αντιπαλότητα. Ελπίζω το παιχνίδι να είναι αντάξιο της παράδοσης και της ιστορίας των ομάδων", είπε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ στην συνέχεια ρωτήθηκε για το ποιοι θα είναι το "κλειδί" της αναμέτρησης:

"Δεν θα υπάρχει μόνο ένα κλειδί. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Είναι ένα εκτός έδρας ματς και πρέπει να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και στα 40', να παίξουμε ομαδικά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να έχουμε αρκετές πιθανότητες για να πάρουμε τη νίκη".

Για το πρώτο του ντέρμπι ως προπονητής των ερυθρολεύκων, είπε: "Έχω δώσει πολλά παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην τωρινή μου ομάδα, τον Ολυμπιακό. Αυτό με έκανε μέρος της παράδοσης των ομάδων. Τώρα έχω την ευκαιρία να είμαι μέρος αυτών των αγώνων. Ίσως είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη. Ανυπομονώ για αυτό".

Επίσης, ρωτήθηκε και για το αν η ομάδα του αγωνίζεται καλύτερα μακριά από το ΣΕΦ: "Όχι δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω πως η πίεση μάς δημιουργεί πρόβλημα. Απλά κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι στην EuroLeague. Πιστεύω πως παίζουμε καλά"

Για την απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς, τόνισε: "Ποιος το είπε αυτό; Θα δούμε αύριο. Κοιτάμε καθημερινά την κατάστασή του".

Για την συνεργασία του με τον Κιθ Λάνγκφορντ και τον αν ο Αμερικανός γκαρντ θα αγωνιστεί λιγότερο από όσο συνήθως, ανέφερε: "Tον γνωρίζω πολύ καλά. Είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Δεν ξέρω πόσο θα παίξει. Αν παίξει λιγότερο, θα είναι καλός για εμάς. Δεν το γνωρίζω, όμως. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ποιότητα του, αλλά και των άλλων παικτών του Ολυμπιακού".

Επίσης, ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στους νέους παίκτες της ομάδας του λέγοντας πως "έχουν δουλέψει πολύ καλά. Είναι σε πολύ καλό επίπεδο,έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στην πρώτη τους σεζόν στην EuroLeague και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία τους".

Όλοι ξέρουμε τη σημασία του αγώνα

¨Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην αρχική του τοποθέτηση είπε: "Αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τις δύο ομάδες. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να νικήσουμε, γιατί μία νίκη επί του Παναθηναϊκού σε βοηθάει σε όλους τους τομείς".Η φιλοσοφία είναι διαφορετική. Πιστεύω πως το κλειδί για το παιχνίδι θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ".

Επίσης, τόνισε πως "έχουμε πάει πολύ καλά ως τώρα, αν εξαιρέσουμε το ματς με την Αρμάνι. Έχουμε δείξει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Είμαστε μια νέα ομάδα και κοιτάμε να βελτιωνόμαστε. Χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά ξέρουμε τι παιχνίδι είναι το αυριανό και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε μία σημαντική νίκη".

Για τον οι νέοι συμπαίκτες του γνωρίζουν τι εστί ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, είπε: "Όλοι ξέρουμε τη σημασία του παιχνιδιού και όλοι γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε".

Επίσης, ο 28χρονος διεθνής γκαρντ ρωτήθηκε για τον Ιωάννη Παπαπέτρου: "Θα τον χαιρετήσω, γιατί έχω καιρό να τον δω. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξω το καλύτερο για την ομάδα μου και αυτός θα κοιτάξει το καλύτερο για την δική του ομάδα".

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του αγωνίζεται καλύτερα μακριά από το σπίτι της: "Στα εκτός έδρας ματς έχουμε παίξει καλύτερα. Πρέπει να το κοιτάξουμε. Η έδρα μας πρέπει να είναι η δύναμή μας με την βοήθεια του κόσμου μας. Για κάποιο λόγο στα εκτός έδρας ματς ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ