ΜΠΑΣΚΕΤ

Φυλλάδιο με φράση από το Άουσβιτς στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη!

Φυλλάδιο με φράση από το Άουσβιτς στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη!
EUROKINISSI

Σάλος έχει προκληθεί στο Ισραήλ μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι σε χώρους του ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη που κατέλυσε η Μακάμπι ενόψει του σημερινού (6/12) αγώνα με τη Νταρουσάφακα για την EuroLeague υπήρχαν φυλλάδια με φράση από το Άουσβιτς!

Η Μακάμπι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τον σημερινό αγώνα με τη Νταρουσάφακα (6/12, 20:00), με τα μέλη της ομάδας να γίνονται θύματα μία δυσάρεστης έκπληξης: Στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της ομάδας υπήρχαν σε κάποια σημεία κάποια φυλλάδια που έγραφαν στα γερμανικά την φράση: "Arbeit Macht Frei". Τι σημαίνει όμως αυτή η φράση και γιατί δημιουργήθηκε σάλος; Η απάντηση είναι η εξής:

Η συγκεκριμένη φράση μεταφράζεται ως " η δουλειά θα σε ελευθερώσει" και υπήρχε στην είσοδο του Άουσβιτς και άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης των Γερμανών κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου! Πρόκειται για τα μέρη που η Ναζιστική Γερμανία έκανε θηριωδίες, βασανίζοντας και θανατώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής, καθώς και Πολωνούς πολιτικούς κρατουμένους, Αθίγκανους, αιχμαλώτους πολέμου, μάρτυρες του Ιεχωβά και ομοφυλόφιλους.

Δεδομένης της Εβραϊκης καταγωγής της Μακάμπι, γίνεται σαφές ότι τα συγκεκριμένα φυλλάδια προσβάλλουν τόσο τον σύλλογο όσο και την ίδια την χώρα του Ισραήλ, με την "ομάδα του λαού" να αναφέρει στο Facebook όταν έγινε γνωστή η είδηση - από το tweet ενός Ισραηλινού δημοσιογράφου που συνόδεψε την αποστολή - πως " όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας είδαμε αυτά τα φυλλάδια με την φράση 'η δουλειά θα σε ελευθερώσει'. Φυσικά παίρνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά και δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες κινήσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ