EUROLEAGUE

EuroLeague: Οι προπονητές θα μπορούν να ζητήσουν ένα challenge ανά ματς σε απόφαση διαιτητή

Οι τρεις διαιτητές του αγώνα της 9ης Νοεμβρίου στο επίμαχο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της Euroleaguee
Οι τρεις διαιτητές του αγώνα της 9ης Νοεμβρίου στο επίμαχο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της Euroleaguee INTIME

Η EuroLeague ανακοίνωσε πως από τη νέα σεζόν οι προπονητές της διοργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν ένα challenge ανά ματς και να εξετάσουν ξανά μία φάση και ένα σφύριγμα των διαιτητών.

Ένα νέο εργαλείο θα έχουν από φέτος στα χέρια τους οι προπονητές της EuroLeague και του EuroCup. Πιο συγκεκριμένα, οι προπονητές των δύο πρωταθλημάτων θα μπορούν να ζητήσουν ένα challenge και να εξετάσουν εκ νέου την απόφαση που έχει πάρει ο διαιτητής με στόχο το πρωτάθλημα να γίνει πιο δίκαιο για τις ομάδες και να μην υπάρχει αμφισβήτηση φάσεων.

Από φέτος λοιπόν, οι προπονητές θα μπορούν να ζητήσουν την εξέταση μίας φάσης ανά αγώνα σε περίπτωση που διαφωνούν με την απόφαση που έχει παρθεί από τους διαιτητές. Θα υπάρχουν 16 ειδών αποφάσεις που θα μπορούν οι προπονητές να αμφισβητήσουν αφού ζητήσουν την επανεξέταση της φάσης από τους διαιτητές.

Κάποιες από αυτές αφορούν το αν ένα καλάθι μετράει για δύο ή τρεις πόντους, τον χρόνο που απομένει στο ρολόι ή το ποιος παίκτης έχει χρεωθεί με φάουλ. Επιπλέον οι προπονητές θα μπορούν να δουν αν κάποιος παίκτης έχει πατήσει την πλάγια τελική γραμμή.

TAGS EUROLEAGUE EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ