EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο ευρωπαϊκός Τύπος την κατηγορεί για ασέβεια στις Εθνικές ομάδες

EUROLEAGUE 2021-2022 /  / FINAL-4 /  /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / / FINAL-4 / / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως γι ακόμα μία χρονιά η EuroLeague έβαλε αγώνες πάνω στα "παράθυρα" των Εθνικών ομάδων, με τον ευρωπαϊκό Τύπο να κρίνει σκληρά τη συγκεκριμένη απόφαση.

Γι ακόμα μία σεζόν η EuroLeague αποφάσισε να ορίσει τους αγώνες της πάνω στα "παράθυρα" της FIBA και στην προσπάθεια των Εθνικών ομάδων για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε παρά να καυτηριαστεί ευρωπαϊκό Τύπο, ο οποίος κατηγορεί για ασέβεια της EuroLeague Basketball προς τις εθνικές ομάδες με την απόφασή αυτή. Φυσικά αυτό δεν επηρεάζει μόνο την Εθνική Ελλάδας, αλλά και εθνικές όπως η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες.

Η Ισπανία και η Ιταλία αγωνίζονται την ίδια ημέρα που η Αρμάνι Μιλάνο και η Βίρτους Μπολόνια παίζουν για την EuroLeague. Είναι τόσο τόσο προφανές το overlap των διοργανώσεων που καθίσταται αδύνατον να μην πιστέψεις ότι έγινε από πρόθεση. Ακόμα και η νέα διοίκηση της Ευρωλίγκα μοιάζει αποφασισμένη να συνεχίσει τον πόλεμο" γράφει χαρακτηριστικά στην Reppublica της Μπολόνια ο Βάλτερ Φουόκι.

Θυμίζουμε ότι με βάση το καλεντάρι της EuroLeague, που -όπως έχει αναφέρει ο Τζόρντι Μπερτομέου κατά καιρούς- βγαίνει εντελώς αυτοματοποιημένα "από ένα ρομπότ το οποίο αναλύει τα δεδομένα και δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση", η Ιταλία και η Ισπανία καλούνται να παίξουν στις 11 Νοεμβρίου, την ίδια ημέρα που το ίδιο σύστημα/μηχάνημα προγραμμάτισε την αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με τη Βίρτους Μπολόνια.

Αντίστοιχα και η Εθνική Ελλάδας καλείται να δώσει σημαντικά ματς την ημέρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν αγώνες στην EuroLeague.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προκριματικών για την Εθνική

  • 25/8 Σερβία - Ελλάδα
  • 28/8 Ελλάδα - Βέλγιο
  • 10/11 Ελλάδα - Λετονία
  • 13/11 Βέλγιο - Ελλάδα
  • 24/2 Ελλάδα - Σερβία
  • 27/2 Λετονία - Ελλάδα

Οι αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που συμπίπτουν με τα ματς της Εθνικής

  • 10/11 Ολυμπιακός - Παρτίζαν
  • 11/11 Παναθηναϊκός - Μπασκόνια
  • 24/2 Βαλένθια - Ολυμπιακός
  • 23/2 Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός

Φυσικά η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει άμεσα και το τηλεοπτικό κομμάτι, με τα δικαιώματα να μπαίνουν στη μέση. Φυσικά και σε άλλες χώρες υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα έντονες σε κορυφαίο επίπεδο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν πως ο Τζόρντι Μπερτομέου εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στην EuroLeague και να παίρνει (επηρεάζει) αποφάσεις. Το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ' όσο κάποιος μπορεί να φαντάζεται κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επτά μήνες μετά από την απόφαση ολοκλήρωσης της θητείας του και δύο βδομάδες μετά από τη λήξη του συμβολαίου του, η EuroLeague Basketball δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για το τέλος της θητείας του.

TAGS EUROLEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ