ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague: MVP ο Βεζένκοβ και για την Ένωση Παικτών, που δικαίωσε τον Γουόκαπ, χρίζοντάς τον καλύτερο αμυντικό

Ο Τόμας Γουόκαπ και ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Τόμας Γουόκαπ και ο Σάσα Βεζένκοβ EUROKINISSI SPORTS

Η Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA) έδωσε στον Σάσα Βεζένκοβ το βραβείο του MVP της χρονιάς και στον Τόμας Γουόκαπ εκείνο του κορυφαίου αμυντικού, δικαιώνοντας τον ίδιο και όσους τον στήριξαν έναντι στην επιλογή του Ταβάρες.

Αδιαμφισβήτητος MVP της EuroLeague για τη σεζόν 2022-23 είναι ο Σάσα Βεζένκοβ, που τιμήθηκε με αυτό το βραβείο και από την Ένωση Παικτών της διοργάνωσης (EuroLeague Players Association, ELPA).

Εξάλλου, ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε φέτος 17.2 πόντους (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), 6.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 38 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των playoffs, συγκεντρώνοντας μάλιστα και τις περισσότερες μονάδες (21.2 PIR) στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ στον τελικό του Final Four 2023 έπιασε το ρεκόρ του Σέιν Λάρκιν, σημειώνοντας 29 πόντους.

Παράλληλα, η Ένωση Παικτών...διόρθωσε μία -κατά πολλούς- αδικία, δίνοντας το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς στον Τόμας Γουόκαπ κι όχι στον Έντι Ταβάρες.

Ακόμα, καλύτερος νέος παίκτης (κάτω των 22 ετών) αναδείχθηκε από την ELPA ο Γιαμ Μάνταρ της Παρτίζαν, που είχε πάρει έτσι κι αλλιώς το βραβείο του Rising Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ