BET CORNER

EuroLeague: Η πρώτη φορά της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου στον αγώνα Ολυμπιακός - Άλμπα για την EuroLeague την σεζόν 2020/21
Ο Κώστας Παπανικολάου στον αγώνα Ολυμπιακός - Άλμπα για την EuroLeague EUROKINISSI

Η Ρεάλ Μαδρίτης που θα παίξει για πρώτη φορά δίχως τον Φακούντο Καμπάσο, οι ηγέτες που δεν αλλάζουν και η "υποχρέωση" του Κώστα Παπανικολάου.

Μετά από μια διαβολοβδομάδα που άφησε ανοιχτές πληγές σε αρκετές ομάδες (βλ. Μακάμπι, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Φενέρμπαχτσε), ο τρόπος αντίδρασης για όλους είναι σημαντικός. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι απλά, δεδομένου του υψηλού βαθμού δυσκολίας που υπάρχει σε συγκεκριμένες... αποστολές. Γι αυτό κιόλας, η EuroLeague έχει τόση ομορφιά, με τα συναισθήματα και τα δεδομένα να αλλάζουν από βδομάδα σε βδομάδα.

ΤΣΣΚΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης δίχως τον Φακούντο Καμπάσο στη σύνθεσή της. Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ αποχώρησε με προορισμό τους Ντένβερ Νάγκετς, οι οποίοι του έδωσαν το διετές συμβόλαιο που έψαχνε. Η απουσία του κινητήριου -την τελευταία τετραετία- μοχλού της "Βασίλισσας" είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Πάμπλο Λάσο, σε ό,τι έχει να κάνει με τη ροή και την αποτελεσματικότητα της επίθεσης. Στα τελευταία παιχνίδια, η ισπανική ομάδα έδειχνε διαρκώς βελτιωμένη, καθάρισε εύκολα τόσο τη Μακάμπι όσο και τη Φενέρμπαχτσε, το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όμως είναι πολύ πιο απαιτητικό. Κι από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχει ο παίκτης που "σπάει" την μπάλα διαρκώς στους συμπαίκτες, η επίθεση των φιλοξενούμενων θα επηρεαστεί. Το πόσο θα φανεί στην πράξη, επειδή όμως κι η "αρκούδα" διαθέτει ένα τεχνικό επιτελείο που πάντοτε προετοιμάζεται άψογα για τέτοιους αγώνες, το under 80.5 πόντους που προσφέρει η Stoiximan στο 1.80 είναι μια επιλογή που αιτιολογείται βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΖΕΝΙΤ

Ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα μπορούσε να πει κανείς ότι άρχισαν τη σεζόν καλύτερα απ ότι περίμεναν όλοι. Μία σπουδαία μονομαχία, ιδίως σε ό,τι αφορά στην περιφέρεια των δύο ομάδων, που μέχρι στιγμής παίρνει πολύ υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας σε άμυνα και επίθεση. Φαβορί δεν υπάρχει, οπότε θα χρειαστεί οι προσωπικότητες των δύο ομάδων να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να καθορίσουν τις εξελίξεις και να γείρουν την πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Στη Ζενίτ είναι ο Κέβιν Πάνγκος, στη Ζάλγκιρις είναι ο Μάριους Γκριγκόνις.

Ο ηγέτης της λιθουανικής ομάδας δεν έχει σταματήσει φέτος να αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι και ότι πλέον έχει φτάσει η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Κάθε βδομάδα κάνει τη διαφορά για τους πράσινους, κι αυτό καλείται να επαναλάβει κόντρα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Οπότε το να πιάσει το over 18.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ είναι κάτι που αποδεδειγμένα μπορεί να καταφέρει, με το 1.87 που προσφέρεται η συγκεκριμένη επιλογή στη Stoiximan να είναι κάτι παραπάνω από δελεαστική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι είναι αποδεκατισμένοι απέναντι σε μια ομάδα που έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: την ικανότητα στο ριμπάουντ και τη διάθεση να τρέξει το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία. Η Μπασκόνια παίζει σε πάρα πολύ υψηλό ρυθμό, οπότε ο Ολυμπιακός καλείται να προστατεύσει τη ρακέτα του και να εξασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ, όσο και να πιέσει στο επιθετικό για να μην δώσει πολύ εύκολα τη δυνατότητα στην ισπανική ομάδα να αναζητήσει τον αιφνιδιασμό ή το transition. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι όσοι χρησιμοποιηθούν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω, ειδικά οι φόργουορντ και οι σέντερ που θα είναι διαθέσιμοι.

Γι αυτό, ο Κώστας Παπανικολάου αναμένεται να πάρει μπόλικα λεπτά συμμετοχής (αρκετά πάνω από τον μέσο όρο του). Όχι μόνο στο "3" αλλά ενδεχομένως και στο "4" δεδομένου ότι οι παίκτες που έχει η Μπασκόνια στη συγκεκριμένη θέση (Ακίλε Πολονάρα, Άλεκ Πίτερς) δεν είναι τέτοιοι που μπορούν να τον κάνουν να νιώσει άβολα.

Βασική προτεραιότητά του; Το ριμπάουντ, εκεί όπου άλλωστε ο 30χρονος φόργουορντ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια την απαιτούμενη μαχητικότητα. Γι αυτό το over 3.5 που δίνει ως επιλογή η Stoiximan στο 1.70 για τα ριμπάουντ του Κώστα Παπανικολάου είναι μια επιλογή στην οποία μπορεί να στραφεί κάποιος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ

Μετά από δύο βαριές ήττες σε Βαλένθια και Βιτόρια, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ομάδα που φέτος έχει εντυπωσιάσει (εν συγκρίσει με το πού βρισκόταν πέρσι) όσο καμία άλλη. Η Μπάγερν έχει αλλάξει άρδην με τον Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο και την ένεση αθλητικότητας που έκανε σε περιφέρεια (Γουέιντ Μπόλντουιν) και ρακέτα (ΤζαΤζουάν Τζόνσον, Τζέιλεν Ρέινολντς). Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις της EuroLeague, ένα σύνολο που ξέρει πώς να στοχεύσει και να πάρει αυτό που θέλει.

Την ίδια ώρα, η άμυνα του τριφυλλιού παρουσιάστηκε ευάλωτη όσο ποτέ άλλοτε στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε. Οι πράσινοι δέχονταν πάνω από 1.1 πόντους ανά κατοχή, με αποτέλεσμα το παθητικό τους σε αμφότερες αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους να είναι 90+ πόντοι. Μπορεί αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός να κατεβάσει τόσο τον ρυθμό και την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου;

Ο αγώνας με την Μπάγερν είναι ένα μεγάλο crash test για την αντίδραση που ενδεχομένως δείξει το τριφύλλι, όπως και να έχει όμως θα χρειαστεί υπέρβαση για να κρατήσει τη γερμανική ομάδα χαμηλά σε επίπεδο παραγωγικότητας. Βάσει όσων έχουμε δει στις δέκα πρώτες αγωνιστικές, το over 78.5 πόντοι που προσφέρει η Stoiximan στο 1.80 για τη φιλοξενούμενη ομάδα είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έχουν το ταλέντο για να πληγώσουν την ελληνική άμυνα. Μένει να το αποδείξουν στην πράξη.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ