EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

EuroLeague Γυναικών: Ιστορικό ντεμπούτο για 14χρονη!

EuroLeague Γυναικών: Ιστορικό ντεμπούτο για 14χρονη!
FIBA

Η Λιθουανή Γιούστε Γιότσιτε έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ στον αγώνα Βιλερμπάν Ντιναμό Κουρσκ στην EuroLeague Γυναικών, αφού στα 14 της χρόνια έγινε η νεότερη παίκτρια στην ιστορία της διοργάνωσης! Στην τρίτη θέση μία Ελληνίδα!

Η Γιούστε Γιότσιτε είχε βαφτιστεί το περασμένο καλοκαίρι "ο θηλυκός Ντόντσιτς", αφού στα 13 της χρόνια ήταν η καλύτερη παίκτρια της Λιθουανίας στο Eurobasket U16 με 19.6 πόντους και 8.3 ριμπάουντ μέσο όρο. Μερικούς μήνες αργότερα, έγραψε ξανά ιστορία.

Έχοντας κλείσει τα 14 της χρόνια πριν από ένα μήνα (στις 19 Νοεμβρίου για την ακρίβεια), η Γιότσιτε έγινε σε ηλικία 14 ετών και 29 ημερών η νεαρότερη παίκτρια στην ιστορία της EuroLeague Γυναικών, αφού αγωνίστηκε για δύο λεπτά στη νίκη της Βιλερμπάν με 84-59 επί της Ντιναμό Κουρσκ!

Η Γιότσιτε έσπασε έτσι ένα ρεκόρ που κρατούσε 14 χρόνια, αφού μέχρι πρότινος η νεαρότερη παίκτρια στην ιστορία της EuroLeague Γυναικών ήταν η Ντιάνα Κμέζιτς, η οποία στις 26 Ιανουαρίου 2005 είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 14 χρονών, 10 μηνών και 20 ημερών.

Για την ιστορία, στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται μία Ελληνίδα. Ο λόγος για την Μαρία Ντόμπρη, η οποία στις 31 Ιανουαρίου 2001 είχε κάνει ντεμπούτο στην EuroLeague Γυναικών σε ηλικία 15 ετών, 1 μήνα και 21 ημερών με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ