EUROCUP

EuroCup: Ριζικές αλλαγές από το 2021/22 με τριετή συμβόλαια και νέο σύστημα διεξαγωγής

Ο Αγκμπελέσε σε φάση από τον αγώνα με την Μπούρσασπορ για το EuroCup
Ο Αγκμπελέσε σε φάση από τον αγώνα με την Μπούρσασπορ για το EuroCup EUROKINISSI

Ένα νέο σύστημα διεξαγωγής με αρκετές και σημαντικές αλλαγές προτάθηκε από το EuroCup, αρχής γενομένης από το 2021/22. Τα τριετή συμβόλαια, οι wild card και τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ριζικές αλλαγές στο EuroCup εν όψει της αγωνιστικής σεζόν 2021/22 πρότεινε η διοργανώτρια αρχή, με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό και την σταθερότητα του πρωταθλήματος.

Καταρχάς, οι ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μειώνονται από 24 σε 20. Από εκεί και πέρα, η πρόταση για το νέο σύστημα διεξαγωγής του EuroCup περιλαμβάνει τριετή συμβόλαια για μάξιμουμ 16 από τις ομάδες που συμμετέχουν (η ανακοίνωση του EuroCup αναφέρει πως αυτό γίνεται για να υπάρχει σταθερότητα και μακροχρόνιος σχεδιασμός στις ομάδες) καθώς και τέσσερις ετήσιες wild cards, που θα δίνονται με βάση τις θέσεις κατάταξης στα εθνικά πρωταθλήματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό δηλαδή, η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της EuroLeague Basketball επιχειρεί σε πρώτη φάση να μιμηθεί την πρώτη, με εξασφαλισμένη συμμετοχή κάποιων ομάδων, ανεξαρτήτως της πορείας τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η διοργάνωση θα αποτελείται από δύο φάσεις: τη regular season με δύο γκρουπ των δέκα ομάδων, απ' όπου προκρίνονται οι οκτώ πρώτοι στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα, η φάση των "16", όπως επίσης οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα είναι μονά παιχνίδια -νοκ άουτ.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει και τώρα, ο νικητής καθώς και ο φιναλίστ του EuroCup θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague της εκάστοτε επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Παρεμπιπτόντως, η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει περί τα τέλη του Οκτωβρίου 2021 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Μαΐου 2022.

Το EuroCup θα παρουσιάσει την πρότασή του επερχόμενο συμβούλιο των μετόχων με στόχο την έγκρισή του και την συζήτηση των παραπάνω αλλαγών.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ