EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Πέσιτς για Σερβία: "Δέκα λεπτά κακού μπάσκετ δεν σβήνουν τη δουλειά μας, στηρίζω τις αποφάσεις μου"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς FIBA

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δήλωσε σε συνέντευξή του για την αποτυχία της Σερβίας στο EuroBasket 2022 και τόνισε ότι στηρίζει κάθε απόφαση που πήρε, προσθέτοντας ότι η ομάδα έκανε βήματα μπροστά, αλλά και ότι ξέρει από ποού έρχεται η αυστηρή κριτική.

Ο αποκλεισμός της Σερβίας στην φάση των "16" του EuroBasket 2022 από την Ιταλία έφερε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς σε δύσκολη θέση. Η αποτυχία ήταν τεράστια για τους Σέρβους - που είχαν βλέψεις μέχρι και για το χρυσό μετάλλιο - με τον έμπειρο τεχνικό ωστόσο σε συνέντευξή του να βγαίνει στην αντεπίθεση.

Ο Πέσιτς προτίμησε να σταθεί στα θετικά δείγματα των Σέρβων στην διοργάνωση, τόνισε ότι 10 λεπτά κακού μπάσκετ με την Ιταλία δεν γίνεται να εξαφανίσουν την δουλειά που έγινε στην διοργάνωση και πρόσθεσε ότι ξέρει ποιοι του ασκούν κριτική και γιατί.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε:

Για το επίπεδο της διοργάνωσης: "Είμαστε μάρτυρες της ανόδου της ποιότητας, μικρές μπασκετικές χώρες προοδεύουν, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα φαβορί να κατακτήσουν το τρόπαιο. Το σύστημα του τουρνουά είναι σκληρό και ήταν αρκετό για εμάς να έχουμε κάτι παραπάνω από 10 "άσχημα" λεπτά ώστε όλη η προσπάθειά μας να μην ανταμειφθεί. Είναι μεγάλη η απογοήτευση και είμαστε στεναχωρημένοι".

Για την εθνική Σερβίας και τα προβλήματα που υπήρξαν: "Δείξαμε χαρακτήρα παρά τα προβλήματα και παίρνω την ευθύνη. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Είμαι περήφανος και ήταν χαρά μου που συμμετείχα σε αυτή την διαδικασία. Όλοι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκπροσωπήσουμε ην χώρα μας και την κουλτούρα μας.

Θέλω να εστιάσω στο γεγονός ότι παρά τα πολλά προβλήμαστα που είχαμε με τραυματισμούς και ασθένειες ήμασταν ενωμένοι. Δεν είχαμε τους Μπιέλιτσα, Αβράμοβιτς και Μπογκντάνοβιτς, ο Μιλουτίνοβ και ο Μαρίνκοβιτς έχασαν παιχνίδια και ο Νέντοβιτς τέθηκε πρόωρα εκτός τουρνουά".

Για την κριτική που του ασκήθηκε: "Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχθηκα κριτική και προσβολές. Έχει ξαναγίνει στο EuroBasket του 2001 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Ιντιανάπολις. Δεν ειναι τίποτα καινούριο. Ξέρω ποια είναι τα κίνητρα πίσω από αυτό. Αυτές οι κριτικές και οι προσβολές μιλούν από μόνες τους. Στηρίζω τις αποφάσεις μου, στην δουλειά και στον ενθουσιασμό που δείξαμε όλοι. Δεν γίνεται να σβηστεί ό,τι κάναμε επειδή είχαμε 10 άσχημα λεπτά κόντρα στην Ιταλία.

Η συμπεριφορά μας και ο τρόπος παιχνιδιού μας ενθουσίασε τους Σέρβους φιλάθλους, αλλά και όλο τον μπασκετικό κόσμο. Θέλω να τονίσω τις σπουδαίες νίκες που πήραμε κόντρα σε Ελλάδα και Τουρκία σε μία σημαντική περίοδο προκειμένου να διατηρήσουμε τις ελπίδες για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ