EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Η "θεία δίκη" του διαιτητή για την αποβολή του Αντετοκούνμπο και τις αποφάσεις στο Βελιγράδι

EuroBasket 2022: Η "θεία δίκη" του διαιτητή για την αποβολή του Αντετοκούνμπο και τις αποφάσεις στο Βελιγράδι
FIBA

Μεταξύ των τριών διαιτητών του Λιθουανία - Γερμανία που τιμώρησε η FIBA ήταν και ο Βόιτσιεχ Λίσκα. Είναι ο διαιτητής που είχε χρεώσει με επιθετικό φάουλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον είχε αποβάλει από τον αγώνα του Παγκοσμίου με την Τσεχία. Αλλά και αυτός που είχε "πετσοκόψει" προ ημερών την Εθνική στο Βελιγράδι.

Στις 9 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από το παιχνίδι που η Εθνική ομάδα πάλευε για τη νίκη των δώδεκα πόντων επί της Τσεχίας και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η προσπάθεια εκείνη είχε διακοπεί απότομα, όταν στο 67-57 και με 5'32'' να απομένουν για τη λήξη του αγώνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρεωνόταν με (άλλο ένα) επιθετικό και έφευγε από το παρκέ με πέμπτο φάουλ.

Η ολωσδιόλου άδικη απόφαση είχε στερήσει από την Ελλάδα πολλές από τις πιθανότητες κατάκτησης του διπλού στόχου και την την είχε αφήσει εκτός συνέχειας στη διοργάνωση, μια και οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ, μείωσαν γρήγορα και ελέγχοντας τη διαφορά ως το τέλος πήραν αυτό που ήθελαν.

Αναμενόμενο ήταν τότε τα πυρά να πέσουν στον Βόιτσιεχ Λίσκα, που είχε πάρει πάνω του το σφύριγμα και είχε στείλει τον Greek Freak εκτός αγώνα.

Η ώρα της τιμωρίας

Συμπωματικά ο Πολωνός ρέφερι ήταν εκ των τριών που η FIBA "έκοψε" από τη συνέχεια του EuroBasket 2022, διότι μαζί με τον Ιταλό Ματσόνι και τον συμπατριώτη του Προτς ξέχασαν και στέρησαν από τη Λιθουανία την έξτρα βολή της τεχνικής ποινής που είχε επιβληθεί στον Γκόρντον Χέρμπερτ. Η ένσταση των Λιθουανών για αλλοίωση αποτελέσματος δεν έγινε δεκτή, αλλά οι τρεις ρέφερι τέθηκαν ήδη στο περιθώριο.

Ο ίδιος στο Βελιγράδι

Ο Λίσκα είχε επίσης σφυρίξει (μαζί με τον Ματσόνι) και στον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής ομάδας στο Βελιγράδι (25/8) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι αποφάσεις του είχαν προκαλέσει τα έντονα παράπονα της ελληνικής πλευράς και την επίσημη διαμαρτυρία στη FIBA για τη μεροληπτική στάση του.

Το... τρις εξαμαρτείν ουκ διαιτητή σοφού!

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ