ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Παίδων: Με Αβδάλα, Λιοτόπουλο και Αμπόσι η 12αδα για το Eurobasket U16 των Σκοπίων

Παίκτες της εθνικής Παίδων
Παίκτες της εθνικής Παίδων INTIME

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την 12αδα της Εθνικής Παίδων για το Eurobasket U16 των Σκοπίων (12-20/8), με τα ονόματα των Νεοκλή Αβδάλα, Λευτέρη Λιοτόπουλου και Βενιαμίν Αμπόσι να ξεχωρίζουν.

Η Εθνική Παίδων είναι πανέτοιμη για το Eurobasket U16 που θα διεξαχθεί στα Σκόπια (12-20/8), κάνοντας αύριο (12/8) πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία.

Μία ημέρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης, η ΕΟΚ ανακοίνωσε την 12αδα την οποία επέλεξε ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Αναλυτικά η 12αδα της Εθνικής Παίδων:
Ανδρέας Πατρίκης (2006, 1.98, ΔΕΚΑ)
Γιάννης Κομνιανίδης (2006, 1.83, Ηρακλής)
Επαμεινώνδας Επαμεινώνδας (2006, 1.93, ΧΑΝΘ)
Ελευθέριος Χαβούτσας (2006, 2.02, Περιστέρι)
Στέφανος Σπάρταλης (2006, 2.04, ΒΑΟΛ Χίου)
Φίλιππος Τσαχτσίρας (2006, 2.04, Άρης)
Αναστάσιος Ροζακέας (2006, 2.00, ΕΦΑΟΖ)
Λευτέρης Λιοτόπουλος (2006, 1.92, ΔΕΚΑ)
Νίκος Σοϊλεμετζίδης (2006, 1.90, Προμηθέας Π.)
Βενιαμίν Αμπόσι (2006, 1.94, Ολυμπιακός)
Στέλιος Ιωάννης Μαραγκουδάκης (2006, 1.80, Περιστέρι)
Νεοκλής Αβδάλας (2006, 1.96, Παναθηναϊκός)

Προπονητής: Βαγγέλης Ζιάγκος
Β. Προπονητή: Δημήτρης Βαρβούνης, Θοδωρής Σιαρές
Γυμναστής: Θανάσης Αλεξανδράκης
Γιατρός: Γιώργος Νομικός
Φυσικοθεραπευτής: Τάσος Παπαγιαννίδης
Αρχηγός Αποστολής: Λάμπρος Τάκης
Το πρόγραμμα της Α’ Φάσης
12.08 22.00 Ελλάδα-Ισπανία
13.08 19.45 Βόρεια Μακεδονία-Ελλάδα
14.08 15.15 Μαυροβούνιο-Ελλάδα
*Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από το κανάλι YouTube της FIBA (youtube.com/fiba)

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο Βαγγέλης Ζιάγκος δήλωσε:

"Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία μας, έχοντας αποκομίσει ήδη σπουδαίες αθλητικές και διαπροσωπικές εμπειρίες, που είναι πάντα ένα από τα ζητούμενα της ζωής μας, Η περίοδος αυτή είχε σχεδιαστεί με βάση τρεις κεντρικούς άξονες και πάνω σε αυτούς θα γίνει απολογιστικά και η δική μας αξιολόγηση στο τέλος:

Πρώτον, η διαμόρφωση ενός θετικού και παιδαγωγικού προπονητικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κάθε αθλητής να νιώθει σημαντικός και να εξελίσσεται.

Δεύτερον, η διαμόρφωση της αγωνιστικής μας ταυτότητας και η αποδοχή της από όλους. Τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικές ομάδες, έχουν διαφορετικές μπασκετικές προσλαμβάνουσες και καλούνται μέσα σε 40 μέρες να συνεργαστούν και να αφομοιώσουν μία ενδεχομένως διαφορετική φιλοσοφία. Ακούγεται εύκολο, δεν είναι, καθώς μιλάμε για παιδιά με μικρή προπονητική ηλικία, αλλά και αθλητές από περιφέρειες της χώρας με φτωχές αγωνιστικές παραστάσεις.

Τρίτον, η διαμόρφωση ενός συσπειρωτικού και οικογενειακού κλίματος μέσα στο οποίο ο ένας θα εμπιστεύεται και θα σέβεται τον άλλον για αυτό που είναι. Νιώθουμε ικανοποιημένοι για όσα πετύχαμε ως εδώ.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα με αυξημένες και πρόωρες προσδοκίες λόγω των καλών εμφανίσεων στους αγώνες της προετοιμασίας και το κατανοούμε. Όμως, ας είμαστε προσγειωμένοι και προσεκτικοί στις απαιτήσεις μας, γιατί ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μία εντελώς διαφορετική συνθήκη από τους αγώνες προετοιμασίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα αγωνιστούμε απέναντι στην ελίτ των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρώπης, που έχουν συνεπή και σταθερή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο. Νομίζω ότι οι φετινές καλοκαιρινές διοργανώσεις είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το που βρισκόμαστε σήμερα, που θέλουμε να φτάσουμε και πως θα το πετύχουμε.

Η δουλειά αυτή είναι μακρόπνοη και δεν θα φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο από τη μία μέρα στην άλλη, όπως συνηθίζουμε να απαιτούμε στη χώρα μας"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ