EUROBASKET 2022

Εθνική μπάσκετ: Το χρώμα της φανέλας στο ματς με την Τσεχία προαναγγέλλει πρόκριση στην οκτάδα

Εθνική μπάσκετ: Το χρώμα της φανέλας στο ματς με την Τσεχία προαναγγέλλει πρόκριση στην οκτάδα
FIBA

Με τα λευκά έχει οριστεί να παίξει η Εθνική ομάδα στο νοκ άουτ ματς με τους Τσέχους την Κυριακή (11/9, 21:45, ΕΡΤ, LIVE από το SPORT24) στο Βερολίνο. Γιατί είναι... καλός οιωνός πριν από τη μάχη στη βερολινέζικη Mercedes Benz Arena.

Η επισημοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος της δεύτερης ημέρας για τη φάση των 16 του EuroBasket 2022 δεν ενημέρωσε μόνο για το γεγονός πως η Εθνική θα αγωνιστεί το βράδυ της Κυριακής (11/9, 21:45 ΕΡΤ, LIVE από το SPORT24). Έδωσε επίσης την πληροφορία για το χρώμα των εμφανίσεων κόντρα στους Τσέχους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη -ως τυπικά γηπεδούχοι- θα ντυθούν στα λευκά, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοί τους θα φορούν τα μπλε.

Μέχρι τώρα στη διοργάνωση οι διεθνείς αγωνίστηκαν δύο φορές με τα άσπρα (Ιταλία, Ουκρανία) και άλλες τρεις με τα σκούρα (Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία), κατακτώντας τη νίκη σε καθεμιά εκ των πέντε περιπτώσεων. Έδειξαν δηλαδή πως δεν επηρεάζονται από τα χρωματικά vibes.

Από την άλλη, οι Τσέχοι εμφανίστηκαν με μπλε σε δύο παιχνίδια του Δ' ομίλου και υπέστησαν ισάριθμες ήττες με διψήφιες διαφορές (Πολωνία, Φινλανδία). Αντιθέτως με τη λευκή περιβολή κατάφεραν ένα πολύτιμο 2/3, νικώντας τόσο την Ολλανδία όσο και στο κομβικό ματς το Ισραήλ.

Τυχαίο ή καρμικό, τις προηγούμενες φορές που η Εθνική είχε πέσει... θύμα της Τσεχίας, στο Παγκόσμιο του 2019 στην Κίνα γιατί δεν νίκησε με την επιδιωκόμενη διαφορά και στο Προολυμπιακό του 2021 στον Καναδά χάνοντας στον τελικό, φορούσε τη σκουρόχρωμη μπλε εμφάνιση της ενώ η Τσεχία τα άσπρα.

Για να μην πάμε 31 χρόνια πίσω και στην κομβική ήττα που είχε υποστεί η Ελλάδα στο EuroBasket της Ρώμης (1991) από την ενωμένη ακόμη Τσεχοσλοβακία με συνέπεια να μείνει εκτός τετράδας. Και τότε, κατά διαβολική σύμπτωση, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και η υπόλοιπη παρέα είχαν παίξει με τα μπλε.

Καιρός είναι, πλέον, η ιστορία να αποκτήσει άλλο χρώμα.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ