ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο: Ήττα στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού

Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Μπάσκετ με Αμαξίδιο
Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Μπάσκετ με Αμαξίδιο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Με ήττα ξεκίνησε η Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο τις υποχρεώσεις της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο ΣΕΦ, αφού η Λετονία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Η Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να ασκήσει πίεση στη Λετονία, η οποία πήρε με σχετική άνεση τη νίκη (81-52). Οι Χατζηδάκης (13 πόντοι με 1 τρίποντο) και Μουμτζόγλου (11 πόντοι) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τη "γαλανόλευκη".

Διαιτητές: Πέιτς – Σοβράν – Κορβασέρ.

Τα δεκάλεπτα: 6-25, 18-47, 31-66, 52-81

ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Μουμτζόγλου 11 (1), Χατζηδάκης 13 (1), Τσαουσίδης 1, Μακρής 11, Κοντογιάννης 7, Ατνάν 3, Χαλδαίος, Φιλίππου, Τσίλης 3, Χατζηκαντής 2, Μαρτσάκης, Παπαδόπουλος 2.

ΛΕΤΟΝΙΑ (Βένκους): Βέινμπεργκς 11, Μπεγκίνσκις 15, Πόντνιεκς 16 (1), Τουρκς 8, Γκαμπράνοβς 12, Ρουκαβισνίκοβς, Μπέρζινς, Σάνουκς 4, Λάσμανς 7, Ούργκα, Κιρίλοβς 4, Μπούντζινς 4.

Το "παρών" στο παιχνίδι της Ελλάδας, αλλά και στην Τελετή Έναρξης που προηγήθηκε έδωσε κι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως σημείωσε μάλιστα:

"Η Ομοσπονδία (ΟΣΕΚΑ) σε συνεργασία με το Υφυπουργείο διεκδίκησε και φιλοξενεί αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, όπου συμμετέχουν ακόμα οι Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ρωσία, Σερβία και ευελπιστεί να φτάσει ψηλά, να πετύχει ό,τι και πρόπερσι, όταν κατέκτησε την πρωτιά και τότε ανήλθε από την Γ’ στη Β’ κατηγορία".

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε επίσης σε μήνυμά του στα social media: "Καλωσόρισα τους αθλητές και τις ξένες αποστολές, ευχήθηκα υγεία και καλή επιτυχία, επισημαίνοντας πόσο σπουδαίο είναι, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή, να διοργανώνονται στη χώρα μας τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα, που αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας στις ασφαλείς συνθήκες, τις οποίες εξασφαλίζει η Ελλάδα.

Υπογράμμισα ότι με αργά αλλά σταθερά βήματα και με συντεταγμένο πλάνο επιστρέφουμε στην κανονικότητα, η οποία θα είναι ακόμα πιο πασιφανής από την προσεχή εβδομάδα, όταν στα γήπεδα θα μπορούν να επιστρέψουν, τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες και οι φίλαθλοι.

Τόνισα για άλλη μια φορά πως ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί για την Κυβέρνησή μας ευθύνη, πρόκληση, χρέος, τιμή και μάθημα ζωής και ελπίδας. Μας διδάσκουν ότι δεν υπάρχουν όρια στη θέληση.

Γι’ αυτό, άλλωστε και προχωράμε στην κατασκευή Αθλητικού Κέντρου ΑμεΑ στη Ραφήνα, το οποίο θα καλύπτει όλες τις προπονητικές, αλλά και αγωνιστικές ανάγκες των αθλητριών και των αθλητών.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Πρόεδρο του ΟΣΕΚΑ, Χαράλαμπο Περδίκη και στο ΔΣ του, στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της, Χρήστο Καλούδη και σε όλους τους συντελεστές της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος".

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας:

Ρωσία - Βοσνία 50-58

Αυστρία - Λιθουανία 59-63

Σερβία - Κροατία 43-65

Ελλάδα - Λετονία 52-81

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ