ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Εθνική μπάσκετ: Η αλλαγή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη ρουτίνα των βολών και τα 5'' του Νίκολα Γιόκιτς

/  -
/ - EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άλλαξε την ρουτίνα του στις βολές λόγω του κανονισμού της FIBA, με τον Νίκολα Γιόκιτς να μετρά τα δευτερόλεπτα όταν ο Greek Freak πήγαινε στη γραμμή των βολών.

Ο κανονισμός της FIBA στις βολές ανάγκασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αλλάξει την ρουτίνα του και να τη συντομεύσει. Όπως επιβάλλει η FIBA, ο παίκτης έχει 5 δευτερόλεπτα για να σουτάρει τη βολή, ένας χρόνος που διαφέρει στο ΝΒΑ μιας και είναι ο διπλάσιος (10 δευτερόλεπτα).

Έτσι ο Γιάννης μείωσε την ρουτίνα του για να είναι εντός κανονισμού και έκανε μόλις μία ντρίμπλα πριν σουτάρει. Ο Νίκολα Γιόκιτς από την άλλη πλευρά, όπως θα δείτε και στο video στεκόταν πίσω ακριβώς από τον Γιάννη και μέτραγε τα δευτερόλεπτα, θέλοντας να βάλει πίεση τόσο στον Γιάννη όσο και στους διαιτητές της αναμέτρησης.

Με τα 5'' που είχε στη διάθεσή του, ο Γιάννης είχε συνολικά 10/14 εύστοχες βολές, ένα ποσοστό δηλαδή 71.4% (ενώ μάλιστα ήταν ο μόνος που εκτέλεσε βολές για την Εθνική). Στο ΝΒΑ ο Γιάννης, με τον κανονισμό των 10 δευτερολέπτων είχε την σεζόν που μας πέρασε ποσοστό 72.2% στις βολές (553/766 εύστοχες).

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ