ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Γυναικών: Με Γέμελος και Γρηγοροπούλου στο τρίτο παράθυρο

Η Παυλοπούλου πανηγυρίζει μαζί με τη Γέμελος
Η Παυλοπούλου πανηγυρίζει μαζί με τη Γέμελος EUROKINISSI

Η Εθνική Γυναικών έκανε την πρώτη της προπόνηση εν όψει του τρίτου παραθύρου για τα προκριματικά του EuroBasket 2021, με τον Βασίλη Μασλαρινό να έχει στη διάθεσή του την Τζάκι Γέμελος, αλλά και τη 17χρονη Γεωργία Γρηγοροπούλου.

Οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ, για να ξεκινήσει η προετοιμασία τους εν όψει του τρίτου παραθύρου για τα προκριματικά του EuroBasket 2021, εκεί όπου η Ελλάδα θα παίξει με Ισλανδία (4/2) και Βουλγαρία (6/2) στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Ο Βασίλης Μασλαρινός είχε δώδεκα (12) παίκτριες στη διάθεσή του, μεταξύ των οποίων η Τζάκι Γέμελος (ήταν απούσα από τα παράθυρα του Νοεμβρίου) και τη Γεωργία Γρηγοροπούλου, η όποια πριν από μερικές ημέρες έκλεισε τα 17.

Δικαιολογημένα απούσες ήταν οι Κατερίνα Σωτηρίου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Μαριέλλα Φασούλα, Βασιλική Λούκα και Ελεάννα Χριστινάκη που θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες σταδιακά στην ομάδα.

Αναλυτικά οι παίκτριες που κάλεσε ο Βασίλης Μασλαρινός: Άρτεμη Σπανού (φόργουορντ/σέντερ), Αγγελική Νικολοπούλου (γκαρντ), Τζάκι Γέμελος (γκαρντ/φόργουορντ), Άννα Σπυριδοπούλου (φόργουορντ), Άννα Νίκη Σταμολάμπρου (γκαρντ), Έλενα Μποσγανά (φόργουορντ), Διονυσία Αλεξανδρή (γκαρντ), Ιωάννα Δίελα (φόργουορντ), Ρία Πατεράκη (φόργουορντ), Αγγελική Βιντσιλαίου (γκαρντ), Χριστίνα Αναστασοπούλου (φόργουορντ) και Γεωργία Γρηγοροπούλου (φόργουορντ/σέντερ), Κατερίνα Σωτηρίου (φόργουορντ), Πηνελόπη Παυλοπούλου (γκαρντ), Μαριέλλα Φασούλα (σέντερ), Βασιλική Λούκα (σέντερ) και Ελεάννα Χριστινάκη (γκαρντ).

Η Ελλάδα έχει 2 νίκες και 2 ήττες μέχρι στιγμής, ούσα στη δεύτερη θέση του ομίλου μαζί με τη Βουλγαρία. Πρώτη είναι η Σλοβενία, έχοντας το απόλυτο (4/4), ενώ η Ισλανδία είναι τελευταία, μετρώντας μόνο ήττες.

ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ 2/2"

Η Άννα Σπυριδοπούλου δήλωσε πως "χαιρόμαστε που είμαστε και πάλι όλες στην ομάδα και υγιείς. Χαίρομαι που επέστρεψα και εγώ σε αυτό το παράθυρο της εθνικής, καθώς στο προηγούμενο δεν μπόρεσα να βοηθήσω λόγω του κορονοϊού. Είμαστε αποφασισμένες και θέλουμε πολύ να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα την μία εβδομάδα που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι να φύγουμε για Σλοβενία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Η Εθνική παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης για την τελική φάση του EuroBasket 2021, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα έχει την τύχη με το μέρος της: "Σίγουρα είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με Ισλανδία και Βουλγαρία. Τουλάχιστον θα πούμε ότι εμείς κάναμε τη δουλειά μας σωστά και θα περιμένουμε τι θα γίνει για την πρόκριση. Δεν μας αγχώνει και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Μετά από καιρό η Εθνική είναι και πάλι πλήρης κάτι το οποίο επισημαίνει η Άννα Σπυριδοπούλου: "Υπάρχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις γι’ αυτούς τους αγώνες και είναι σημαντικό. Είμαι πραγματικά πανευτυχής που έρχονται νέα κορίτσια και έχουμε παίκτριες που μπορούν να υποστηρίξουν μέσα από το παιχνίδι τους την Εθνική. Κάποιες παίζουν στο εξωτερικό και έχουν και διαφορετικές εικόνες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ