ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο Eurobasket 2022 η Εθνική Ελλάδας

Η αναμνηστική φωτογραφία της Εθνικής Ελλάδας πριν από το ματς με την Βουλγαρία στις 29/11/2020
Η αναμνηστική φωτογραφία της Εθνικής Ελλάδας πριν από το ματς με την Βουλγαρία στις 29/11/2020 FIBA

Στην τελική φάση του Eurobasket 2022 προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδας, καθώς η νίκη της Βοσνίας επί της Λετονίας της έδωσε και μαθηματικά το εισιτήριο για τα γήπεδα ενός ακόμη σπουδαίου τουρνουά.

Στην τελική φάση του Eurobasket 2022 προκρίθηκε το βράδυ της Κυριακής (29/11) η Εθνική Ελλάδας, μετά από τη νίκη της Βοσνίας επί της Λετονίας στην 4η αγωνιστική των προκριματικών της διοργάνωσης.

Οι Βόσνιοι πήραν το ματς στο Σαράγεβο (79-73) και επίσης τσέκαραν το εισιτήριό τους, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει πλέον δεδομένο το πλασάρισμά του στην πρώτη τριάδα του ομίλου. Λετονία και Βουλγαρία (1-3) θα παλέψουν μεταξύ τους για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο στο τρίτο "παράθυρο" που θα γίνει είτε στην Ελλάδα, είτε στη Ρίγα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Ελλάδα είχε επικρατήσει της Βουλγαρίας στην παράταση, χάρη στα μεγάλα σουτ του Γιάννη Αθηναίου.

Πλέον οι αγώνες με τη Βοσνία και τη Λετονία στις 20 και τις 22 Φεβρουαρίου 2021 αντίστοιχα αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο που έβγαλε το παράπονό του στη συνέντευξη Τύπου για την πίεση που ασκείται στην Εθνική να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ακόμη περισσότερα πρόσωπα για την επόμενη μέρα, για τη νέα εποχή της ομάδας.

Το Eurobasket 2022 θα διεξαχθεί σε πέντε πόλεις. Στο Βερολίνο, στην Κολωνία, στο Μιλάνο, στην Πράγα και στην Τιφλίδα, με τις Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία να έχουν ήδη προκριθεί, την Κροατία να γίνεται η πρώτη που πέτυχε τον στόχο της μέσα από την προκριματική φάση και την Ελλάδα με την Βοσνία να ακολουθούν.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 18 του ίδιου μήνα, με τα νοκ-άουτ παιχνίδια που θα γίνουν όλα στο Βερολίνο και την υπέροχη 02 Arena.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ελλάδα 3-1 7
2. Βοσνία 3-1 7
3. Βουλγαρία 1-3 5
4. Λετονία 1-3 4

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελλάδα - Βοσνία (20/2)

Λετονία - Βουλγαρία (20/2)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Βουλγαρία - Βοσνία (22/2)

Λετονία - Ελλάδα (22/2)

Photo credits: FIBA

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ