ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ανδρών: Φαβορί ο Δέδας για αντί-Σκουρτόπουλος στην ομάδα των "παραθύρων"

Ο Στέφανος Δέδας σε συνέντευξη Τύπου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων
Ο Στέφανος Δέδας σε συνέντευξη Τύπου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων EUROKINISSI

Ο Στέφανος Δέδας είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για να διαδεχθεί τον Θανάση Σκουρτόπουλο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών για την ομάδα των "παραθύρων" της FIBA.

Ο Στέφανος Δέδας είναι ο εκλεκτός του Βαγγέλη Λιόλιου για να πάρει την σκυτάλη από τον Θανάση Σκουρτόπουλο και να βρεθεί στο τιμόνι της Εθνικής Ανδρών ενόψει των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Με τον Σκουρτόπουλο να αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν μετά την επιτυχημένη του θητεία ως προπονητής των "παραθύρων", ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει το προφίλ που ταιριάζει στην φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Βαγγέλης Λιόλιος στην Εθνική Ανδρών που θα παρατάσσεται στους αγώνες των "παραθύρων", αφού ως προπονητής του αρέσει να παίζει ένα μπάσκετ που δίνει πρωτοβουλίες στους παίκτες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή Show Must Go On του Παντελή Διαμαντόπουλου, ο Δημήτρης Ιτούδης είναι το φαβορί για να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών στο Eurobasket 2022, με την ΤΣΣΚΑ πάντως προς το παρόν να μην έχει δώσει το ΟΚ. Το πλάνο που υπάρχει ωστόσο θέλει τον Στέφανο Δέδα να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του τεχνικού της ΤΣΣΚΑ στο Eurobasket 2022, δίνοντας μία συνέχεια στην φιλοσοφία που θέλει να χτίσει στην Εθνική Ανδρών ο νέος Πρόεδρος της ΕΟΚ.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι με βάση τον προγραμματισμό της FIBA ένα "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 θα διεξαχθεί λίγο πριν την έναρξη του Eurobasket 2022, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία ανάμεσα στους δύο προπονητές που θα κληθούν να ετοιμάσουν την ομάδα.

Με τον Βαγγέλη Λιόλιο να αναμένεται μάλιστα να παραθέσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (28/9), είναι πιθανό οι όποιες εξελίξεις να επισπευτούν στο θέμα του τεχνικού της ΑΕΚ.

Στην αρχική συζήτηση για την Εθνική Ανδρών που θα παραταχθεί στα "παράθυρα" της FIBA είχαν πέσει στο τραπέζι και τα ονόματα του Βασίλη Σπανούλη για την θέση του προπονητή, με τον Νίκο Ζήση να αναλαμβάνει έναν ρόλο αντίστοιχο με του τζένεραλ μάνατζερ. Οι πρώτες διερευνητικές επαφές μάλιστα είχαν γίνει - σε πολύ πρώιμο στάδιο - στην κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όταν και προτάθηκε στον Βασίλη Σπανούλη να πάρει ένα πόστο στην Ομοσπονδία. Αυτή η σκέψη τελικά όμως δεν έγινε πράξη, με τον Στέφανο Δέδα να είναι αυτός που πήρε το χρίσμα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΚ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ