ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΣΑΚΕ: Εκτός της κεντρικής διαχείρισης ο Άρης

Ο Τζαμάλ Σούλερ με τη φανέλα του Άρη
EUROKINISSI

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως ο Άρης τέθηκε εκτός της κεντρικής διαχείρισης, τονίζοντας πως οι κίτρινοι τέθηκαν στο περιθώριο.

Εκτός της κεντρικής διαχείρισης στο κομμάτι του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ τέθηκε ο Άρης, όπως έγινε επίσημα γνωστό. Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε πως οι κίτρινοι καταψήφισαν τη λύση που προκρίθηκε προκειμένου όλες (και οι δώδεκα) οι ομάδες να έχουν την ίδια τηλεοπτική στέγη.

Οι υπόλοιπες έντεκα συνυπέγραψαν μάλιστα ανακοίνωση, εξηγώντας πως ο Άρης "για αδιευκρίνιστους λόγους επέλεξε να καταψηφίσει τη συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο". Ενώ προσθέτουν πως "οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει".

Αναλυτικά η ανακοίνωση που συνυπέγραψαν οι έντεκα από τις δώδεκα ομάδες της Basket League:

"Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί, μετά από πολλά χρόνια, συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρηση τους έναντι εύλογου αντιτίμου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Σε αυτό το διάστημα έγιναν αμέτρητες συναντήσεις και αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ.

Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει την συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο.

Η απόφαση αυτή του Άρη δεν στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει την συμφωνία και την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει.

ΚΑΕ ΑΕΚ

ΚΑΕ Ηρακλής

ΚΑΕ Ιωνικός Bc Hellenic Coin

KAE Κολοσσός H Hotels

KAE Λάρισα Bread Factory

KAE Λαύριο Megabolt

KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ

ΚΑΕ Περιστέρι

ΚΑΕ Προμηθέας

ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ