ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Εποχή Σκαριόλο στη Βίρτους Μπολόνια με το βλέμμα στην ελίτ της Ευρώπης

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δίνει οδηγίες στους παίκτες της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο EuroBasket 2017
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δίνει οδηγίες στους παίκτες της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο EuroBasket 2017 2017 AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα διαδεχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια που ονειρεύεται την επιστροφή της στη EuroLeague και θα συνεχίσει τις επενδύσεις με αυτόν τον στόχο.

Η θητεία του Σέρτζιο Σκαριόλο στο ΝΒΑ ολοκληρώνεται. Ο 60χρονος προπονητής αποχαιρετά τους Τορόντο Ράπτορς, στους οποίος πήγε το 2018, για να γυρίσει μετά από οκτώ χρόνια στην Ιταλία και μετά από 24 στη Μπολόνια. Αυτή τη φορά, όμως, όχι για την Φορτιτούντο αλλά για την Βίρτους στην οποία θα αντικαταστήσει τον Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς που αποχώρησε από την ιστορική ομάδα μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την σκούπα (4-0) απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Σκαριόλο, ο οποίος έχει δουλέψει κατά σειρά στις Βουέλε Πέζαρο, Αουρόρα Ντέζιο, Φορτιτούντο Μπολόνια, Ταού Κεράμικα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, Χίμκι, Αρμάνι Μιλάνο, Λαμποράλ Κούτσα επί ευρωπαϊκού εδάφους, θα αναλάβει την Βίρτους που συνεχίζει να στοχεύει στην επιστροφή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε επαφή και στη διάρκεια της σεζόν 2020/21, όταν υπήρξε σημαντική κρίση ανάμεσα στον οργανισμό και τον Τζόρτζεβιτς, χωρίς πάντως να υπάρξει κάτι περισσότερο από το "θα συζητήσουμε ξανά στο τέλος της περιόδου".

Με τη Ζενίτ να περιμένει την wild card για την 18η θέση στη EuroLeague της σεζόν 2021/22, η Βίρτους είναι αναγκασμένη να παίξει και πάλι στο EuroCup, να περιμένει τις εξελίξεις και να διεκδικήσει ένα εγγυημένο συμβόλαιο στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Τόσο ο Ζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος είχε αποκλείσει πρόσφατα το ενδεχόμενο χορήγησης wild card στη Βίρτους, όσο και οι 11 ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια ξέρουν πόσο σημαντική είναι η επιστροφή της Μπολόνια στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος και γι' αυτό οι παράγοντες του συλλόγου δείχνουν έτοιμοι για ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις.

Ταυτόχρονα, ο Σκαριόλο παραμένει προπονητής και της Εθνικής Ισπανίας.

TAGS ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ EUROLEAGUE ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ