ΚΙΝΑ

Επίθεση του Ενές Καντέρ και στον πρόεδρο της Κίνας: "Κτηνώδη δικτάτορα, ελευθέρωσε το Θιβέτ"

Ο Ενές Καντέρ με μπλουζάκι του Δαλάι Λάμα
Ο Ενές Καντέρ με μπλουζάκι του Δαλάι Λάμα

Μέσα από ένα video στο Twitter, ο Ενές Καντέρ εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρος της Κίνας και την κινεζική κυβέρνηση ζητώντας να ελευθερώσουν το Θιβέτ. Οι αγώνες των Σέλτικς στην Κίνα δεν μεταδίδονται πλέον μετά τις δηλώσεις του Καντέρ.

Ο σέντερ των Σέλτικς, Ενές Καντέρ επιτέθηκε μέσα από ένα video στο Twitter στον πρόεδρο της Κίνα, Σι Τζινπίνγκ και την κινεζική κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζονται το Θιβέτ και τα δικαιώματα που στερούν από τους ανθρώπους. Ο Καντέρ που έχει δηλώσει ακτιβιστής, δεν δίστασε να κάνει επίθεση στον πρόεδρο της Κίνας χαρακτηρίζοντάς τον "Κτηνώδη δικτάτορα" και εμφανίστηκε στο video φορώντας μπλουζάκι του Δαλάι Λάμα.

Ο Τούρκος ψηλός υποστήριξε ξεκάθαρα τους Θιβετιανούς λέγοντας πως στερούνται βασικών δικαιωμάτων όπως είναι η εκπαίδευση και άλλα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Από την πλευρά της η κινεζική δημοκρατία απαγόρευσε να προβάλλονται τα παιχνίδια των Σέλτικς στην Κίνα, έπειτα από τις δηλώσεις αυτές του Καντέρ στο Twitter ενώ και το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι μπλοκαρισμένο στη χώρα.

"Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή μου και να μιλήσω για το τι συμβαίνει στο Θιβέτ που βρίσκεται κάτω από τους κτηνώδεις και σκληρούς κανόνες της κινεζικής κυβέρνησης. Τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των Θιβετιανών είναι ανύπαρκτα. Δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση ούτε μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα", ανέφερε ο Καντέρ που τόνισε πως πολλοί κάτοικοι του Θιβέτ για πάνω από 70 χρόνια οδηγούνται στην θανάτωση επειδή προσπαθούν να κάνουν πράγματα που ο κόσμος σε άλλες χώρες θεωρεί δεδομένα. "Δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτές τις επιθέσεις στην εξέλιξη και την πρόοδο του Θιβέτ".

Και συνέχισε μιλώντας με σκληρά λόγια για την κινεζική κυβέρνηση. "Ντροπή στην κινεζική δημοκρατία και την δικτατορία που επιβάλει. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, στέκομαι στο πλάι των Θιβετιανών αδελφών μου και υποστηρίζω το καλέσμά τους για ελευθερία.

Κτηνώδη δικτάτορα της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έχω ένα μήνυμα για εσένα. Θα το λέω συνέχεια δυνατά και καθαρά και ελπίζω να με ακούσεις. Ελευθέρωσε το Θιβέτ!"

TAGS ΚΙΝΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ