NBA

Επένδυση των Θάντερ με Ντιακιτέ

Ο Μαμαντί Ντιακιτέ καρφώνει την μπάλα με την φανέλα των Μπακς
Ο Μαμαντί Ντιακιτέ καρφώνει την μπάλα με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 NAM Y. HUH/ ASSOCIATED PRESS

Μόλις λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος ο Μαμαντί Ντιακιτέ (24 χρονών, 2.06 μέτρα) μετά την αποδέσμευσή του από τους Μπακς, με τους Θάντερ να σπεύδουν να τον αποκτήσουν.

Ο (24 χρονών, 2.06 μέτρα) θα συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρό του στο ΝΒΑ. Λίγες μόλις ημέρες μετά την αποδέσμευσή του από τους Μπακς, οι Θάντερ αποφάσισαν να τον διεκδικήσουν από την "waivers list" και τον έκαναν δικό τους.

Η "waivers list" είναι μία λίστα στην οποία μπαίνει ένας ΝΒΑερ όταν αποδεσμευτεί. Μόλις συμβεί αυτό, τότε οι υπόλοιπες 29 ομάδες έχουν δύο ημέρες για να καταθέσουν προσφορά. Η προσφορά μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να είναι αντίστοιχη του συμβολαίου που είχε ο παίκτης με την ομάδα που τον αποδέσμευσε, δεν μπορεί δηλαδή μία ομάδα να το προσφέρει περισσότερα χρήματα όσο βρίσκεται σε αυτή την λίστα. Αν βγει από την "waivers list" ο παίκτης, τότε μπορεί να λάβει ό,τι συμβόλαιο θέλει. Τις δύο ημέρες που είναι στην λίστα των ελεύθερων παικτών όμως αυτό δεν ισχύει.

Οι Θάντερ λοιπόν θεώρησαν ότι είδαν αρκετά πράγματα από τον Ντιακιτέ πέρυσι, κυρίως στην G-League όπου με την θυγατρική ομάδα των Μπακς είχε 18.5 πόντους και 10.4 ριμπάουντ μέσο όρο, σπεύδοντας να τον αποκτήσουν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ